2008-11-29
 
duisternis
HELSINKI - Eind november. Voor de aankomende week staat een bruiloft in Rome op het programma; een kleine ontsnapping aan de Finse duisternis.

ttb

Na zo'n drie jaar een nieuwe versie van ttb, een programma voor het bekijken van teletekst pagina's op GNU/Linux. Nog steeds ontvang ik bijna wekelijks een e-mail van eenttb-gebruiker. Soms met een wens om iets toe te voegen, vaker alleen met een kort 'bedankt!'; maar in al die tijd nul bug reports. Dat betekent niet dat ttb perfect is. Tot nu :) Ik heb eindelijk een nieuwe versie uitgebracht - ttb 0.9.5. Versie 0.9.5 brengt geen nieuwe features, maar verbetert enkele kleine cosmetische onvolkomendheden, en voegt een hulpdialoog toe. Dat laatste is nuttig; veel van de vragen die ik ontving betroffen dingen die al ingebouwd zijn, maar onbekend bij de gebruiker.

texdrive

Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik nog een programmaatje geschreven om wiskundige formules in webpagina's op te nemen: TeXDrive.

Zeer trouwe lezers van mijn blog herinneren zich wellicht WebTex, een programmaatje dat ik in Melbourne schreef. Behalve wiskundige formules was het ook mogelijk om het sierlijke Thaise schrift te gebruiken; die laatste feature schreef ik in een 100-baht-per-nacht hostel in Khao-San in Bangkok.

In het iets rustiger Lauttasaari in Helsinki heb ik TexDrive geschreven, en dat doet ongeveer hetzelfde. Het verschil is dat mijn nieuwe implementatie is emacs-lisp is, en vooral voor emacs-gebruikers is het heel eenvoudig; maar ook niet-emacs-gebruikers kunnen TexDrive gebruiken, zie de webpagina voor de instructies.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger