Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021211::
s/Routrua/Rotorua/... Zo, nu moet ik dus verder door het leven als *oom*. Wel, moet nog een beetje aan de gedachte wennen, maar het komt wel goed, denk ik.

Eergisteren nog een biertje gedronken op de toekomst van mijn nichtje in een nogal cheesy backpacker-karaoke-bar (verbazingwekkend lastig om nog een bar oid te vinden op een doordeweekse avond in Sydney). 's Ochtends opgestaan, en per bus vertrokken richting Rotorua. Onderweg nog Matamata aangedaan, een nietszeggend plaatsje, ware het niet dat het Hobbiton (Hobbitstee) herbergt (dwz, de versie die in de LotR film wordt gebruikt).

Rotorua dankt haar faam aan de vele geisers, borrelende modder, Maori-dansers, maar vooral aan de zwavellucht die overal doordringend aanwezig is. Die geur kwam me bekend voor - misschien iets uit een vorig leven ofzo ;-). Verder is het hier tamelijk rustig, om niet te zeggen saai.

Eergisteren nog gedineerd met Miru (reisgenote bij tocht over zuideiland - zie aldaar), ze was aan het verhuizen naar Auckland en derhalve in de buurt. Gisteren besteed aan het bezoeken van de eerdergenoemde toeristische trekpleisters alhier; en gisteravond mijn allereerste spectaculaire adventure sport gedaan! Gezeten in de tv-kamer, converserend met wat andere reizigers uit diverse windstreken (waaronder Nederland), had ik behoefte aan een glas melk. Wel, (karakteristiek Dirk-Jan-sub-30-gedrag), ik maakte een flinke sprong over de bank om in de keuken terecht te komen, maar werd daarbij op hoofdhoogte gehinderd door een ongeziene dwarsbalk... Ik stuiterde op spectaculaire wijze terug op de bank - en had een wond op mijn hoofd ter grootte van een rijksdaalder (wie kent 'm nog). Actie...bloed .. spektakel... Vanochtend was het bloeden grotendeels gestopt, en ik denk dat ik het wel haal. Als ik nog een pakkende naam weet te verzinnen voor deze nieuwe sport dan voorzie ik grote mogelijkheden!

Zometeen ga ik het lokale museum bezoeken, en daarna lift ik verder naar Taupoe, dat ook de moeite waard schijnt te zijn. We zullen zien.

::20021209::
Ome Dirk. Krijg zojuist het bericht dat ik oom ben geworden van JASMIJN MARGAUX KELLERHUIS. Goed werk, Jeannette en Mark!!!




schelm Nog steeds in de omgeving van Auckland. Ik bezocht een eiland in de buurt; leuk woest boottochtje, maar helaas is het erg regenachtig hier de laatste dagen, zodat het woeste wandelen of het wilde fietsen helaas niet door kon gaan. *zucht*. 's Avonds naar andere, iets Iersere pub. Een nogal dronken band probeerde tegelijkertijd het zelfde lied te spelen, daarbij aangemoedigd door enkele epileptisch dansende Japanners met blauw haar. Tja.

Gisteren was het dan tijd voor de luie zondag, en die was inderdaad nogal lui; de zon liet het helaas weer afweten. Maar wel de zg. Skytower bezocht, het 'hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond', net als enkele andere in Australie.. Ontmoette Duitse Ulrike die ik nog kende uit Airlie Beach, Australie. Du, verdammter Holländer.

En vandaag is het...maandag. Nog enkele dagen en dan word ik 30. *zucht*. Nog enkele dagen 29, en de laatste kans om nog wat onvolwassen dingen te doen. Vanmiddag lijkt me geschikt voor een tatoeage en een snikkelring, morgen begin ik met roken. Of niet. Morgen vertrek ik wellicht naar Routrua; klaar voor nieuwe avonturen in deze epische Reis.

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)