2007-08-27
 
back
HELSINKI - Wooh -- mijn blogfrequentie is op een dieptepunt sinds 2002. Laat ik maar weer eens wat gaan schrijven!

Met AC bracht ik twee ontspannende weken door in Schotland. Schotland - vooralsnog behorend tot Groot-Brittanië - voldeed aan alle verwachtingen. Heel veel regen, heel veel schapen en heel veel uiterst vriendelijke mensen. We hebben werkelijk geen enkele onsympathieke Schot getroffen. Het enige minpunt was wel een auto-ongelukje, waarbij we van de weg raakten, en zo'n twintig meter door het gras rolden (in een auto). En het enige slachtoffer was de airbag... We bezochten het prachtige Edinburgh (waar net het bekende festival bezig was), we beklommen Ben Nevis, we betraden Skye en toen de Outer Hebrides.

Daarna ging het verder via Inverness (nabij de schuilplaats van Nessie), naar Fife en vervolgens weer naar Edinburgh. Goedkoop is het allemaal niet, maar het was een geweldige manier om de kantoorjungle te vergeten en wat energie op te doen.

Ook eindelijk weer eens tijd voor wat boeken. Eindelijk heb ik me door de 1200(!) pagina's van Peter Hamiltons boek The Reality Dysfunction, het eerste deel van de Night's Dawn-trilogie. Zeer geslaagde space-opera. Daarnaast werkte ik me door lange audioboeken (20-30 uur elk) over de Sovjet-Unie, 5000 jaar China, Boeddhisme, de Vikingen en nu tenslotte 30 uur over het universum. Eindelijk begrijp ik hoe quasars functioneren, de wetten van Kepler, het bepalen van de omlooptijden van binaire sterren, de atmosfeer van Titan, de ringen van Saturnus (slechts 20m dik!) enzovoort. Audioboeken zijn beter voor het kwalitatieve dan het kwantitatieve begrip natuurlijk, maar ik heb zelden in zo'n korte tijd zoveel nieuwe informatie verwerkt. Ik lijk aardig op weg met mijn 52 boeken voor 2007, alleen aan fictie ontbreekt het nog een beetje.



Emacs, the UberEditor Powered by Blogger