Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20020928::
lief dagboek Eindelijk heb ik weer wat foto's ingescand; hopelijk kan ik er nog wat meer inscannen in de komende dagen.


Sneeuwwitje met Vietnamese dwergen -- bezoek aan geneesmiddelenfabriek in Vietnam


Rambo deel IV -- de koeien zijn helaas niet zichtbaar op deze foto; ik schoot overigens met een AK-47, niet met de getoonde M-16 en of het handvuurwapen (type onbekend)


Cambodja, de zg. 'Killing Fields'. Deze foto is *niet* gerelateerd aan de vorige foto...

overig nieuws
Morgen vertrek ik naar Kachanaburi, voor wat jungle-avontuur, olifanten, Bridge-on-the-river-Kwai etc; momenteel houd ik me met name bezig met *niets*. Nou ja, ik heb zowaar wat gebruikers van mijn woordenboekprogramma geholpen; wat gelezen; en de National Gallery bezocht. Ik kreeg een Thaise Penthouse onder ogen; voor de interviews natuurlijk. Stuk minder bloot dan de Nederlandse - maar ik zal 'm meenemen als souvenir...

Ik heb nog nauwelijks souvenirs gekocht, alleen wat t-shirts. Ik kan hier voor weinig geld een zijden driedelig pak laten vervaardigen, mosterdgeel ofzo -- maar ja, wat moet ik er mee ;-) CD's (kopieen) kun je het best in Vietnam kopen; hier in Bangkok is het duurder (100 Baht, meer dan 5 gulden), dan kun je beter zelf gaan branden.

Verder *erg* goed gegeten. Ik ontdekte een no-budget visrestaurant - erg goed. En erg heet -- na afloop van het eten zit je met tranen in de ogen en een loopneus! Ik at schelpdieren, 'cuddle fish' en nog een ander soort vis die er ook nog als zodanig uitzag; een hete vissoep met garnalen, en daarbij een grote fles 'Chang' bier. Geweldig. Vooraf waarschuwde men mij voor het voedsel in Azie tot allerlei vervelende spijsverteringsproblemen zou leiden - tot nog toe heb ik echter veel geluk gehad, en heb geen medicijnen oid hoeven te slikken, gelukkig. Maar laat ik de goden niet verzoeken, ik ben hier nog niet klaar. En ik drink elke dag wel een litertje melk hier -- ben ik toch nog een beetje thuis.

Ok, ik vertrek nu naar een lokale computerbeurs -- tot later.

::20020925::
bkk Hoe vreemd is het om uitgerekend in Bangkok een beetje bij te komen van de afgelopen weken ;-) Ik heb me wat meer up-market gevestigd in het Sawadi-Inn Guesthouse, en heb zelfs TV met HBO en Cinerama. Ik kan dus de hele dag in bed blijven liggen en films kijken -- niet zo'n heel slecht idee gezien het nogal regenachtige weer hier de afgelopen dagen... Ik ben mijn bankpas kwijtgeraakt in een winkelcentrum alhier; grrmpfff...; gelukkig heb ik m'n creditcard nog wel.

Ik breng mijn dagen hier alzo door in ledigheid en met Thaise die ik nog kende uit eerder bezoek aan Bangkok; no worries -- het komt allemaal goed. Ik kreeg wat opmerkingen over de vele vrouwen die voorkomen in mijn dagboek -- het is allemaal niet zo erg als het lijkt; ik zal het ooit nog wel eens uitleggen.

Eind deze week maar eens afdalen naar het zuiden, langzamerhand richting Singapore. Ik heb ZO-Azie wel een beetje *gezien* voor het moment; kom hier vast nog wel een keer terug, maar het is goed dat over een week of twee naar Australie ga, voor wat afwisseling... Oh, ik zal een dezer dagen weer wat foto's publiceren.

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)