Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021024::
blue lagoon. Ik ben nog immer in Airlie Beach; in de zee hier is het wat vervelend zwemmen (kwallen enzo), maar men heeft hier (vlakbij de zee en tegenover mijn verblijfplaats) The Lagoon aangelegd, een soort park met zwembad en groenbegraste verhoging daaromheen. Erg relaxed! Da's erg goed in Australie, alles werkt hier, is schoon, kortom 'no worries'.

Gisteren nog wat gedronken met mijn kamergenoten, een Fransman (wiens Engels exponentieel verslechterde met elke slok bier), een Brit en een australian-rules voetballer (de sport is een soort Neanderthal-versie van rugby...). Een straf drinktempo werd ingezet; was een goeie avond - weer veel mensen ontmoet, nogmaals sauerkraut-Duitsers tegengekomen, getongpiercte Zuidafrikaanse die vlakbij Hollands Spoor (in Den Haag) woonde, en nog een aantal mensen uit alle windstreken; voor de zoveelste maal wissel je wat reiservaringen uit - waar ben je geweest, hoe lang al, hoe lang nog etc. etc. Werd behoorlijk laat. Maar goed, uitgaansverhalen worden zo langzamerhand een beetje saai (om te lezen), vermoed ik.

Werd wakker in eerdergenoemde Lagoon; bed opgezocht; 6 uur 's ochtends. Australische voetballer lag uitgeteld half op het balkon. Vandaag een beetje hersteld in Lagoon; wat gelezen; en wat rondgekeken naar waar het hier uiteindelijk om gaat: een zeiltrip van een paar dagen. Zondag schijnt er een goede te vertrekken... Maar ik heb nog niets geboekt.

::20021023::
airlie beach. Na mijn wat deprimerende verslag van gisteren, ben ik nu weer vol goed moed! Ik ben vanochtend aangekomen in Airlie Beach (met slechts lichte vertraging), en vond reeds onderdak. Het ziet er hier allemaal prima uit en wat levendiger dan Hervey Bay. Vanmiddag aan de waterkant gezeten; een straffe bries, witte koppen op de golven, maar volop zon en een plek om een beetje naar de zee te kijken; geweldig! Morgen ga ik een zeiltochtje regelen, schijnt hier erg mooi te zijn.

Tijdens treinreis Tai-Pan uitgelezen, Tai-Pan overigens niet te verwarren met de taipan (de gevaarlijke slang die hier voorkomt). Maar ik ben nog ongeschonden; het kan hier overigens wel gevaarlijk zijn; gisteren werd een Duitse toeriste gedood door een krokodil, nadat ze rond middernacht ging zwemmen in een krokodillenvijver... tja, niet zo verstandig.

Waarom heet Burger King in Australie Hungry Jack? En waarom heten rice crispies hier rice bubbles. Raadselachtig... Net wat instant-noodles gegeten, erg lekker...warm. En een kop koffie toe; ik heb een tube gekocht met koffie-met-melk; water toevoegen, en genieten maar... hmmm..

Genoeg voor nu -- spreek u later, lief dagboek.

::20021022::
langweiligkeit...zucht... het programma voor vandaag bestaat uit het wachten op een bus, en vervolgens een trein om mij richting de zg. Whitsunday eilanden te vervoeren... wacht nu al zo'n uur of vijf in dit weinig inspirerende winkelcentrum, nog een anderhalf uur te gaan voordat de bus me vervoert naar de volgende opwindende lokatie, waarna ik nog wat moet wachten op de bus naar het station, waarna ik om 18.31 de trein neem naar Proserpine, alwaar ik, met een beetje geluk, morgenochtend om 07.46 aankom, vanwaaruit ik op een of andere manier naar Airy Beach moet zien te komen... Ik heb een treinpas, maar het blijkt dus wat handiger om een *bus*-pas te nemen, die gaan vaker en komen dichter in de buurt van de uiteindelijke plaats van bestemming.
::20021021::
zand... Tegen alle verwachtingen in toch nog veilig teruggekeerd van mijn tweedaagse verblijf op Frasers Island.

Het bekijken van het eiland ging via een 4W-bus, bestuurd door een flink besnorde chauffeur annex gids, die werkelijk alles over het eiland wist te vertellen, wat betreft de geschiedenis en de flora/fauna. Hoewel er veel giftige dieren (slangen, spinnen etc.) voorkomen, vallen er zelden slachtoffers. Als er al slachtoffers te betreuren zijn op het eiland zijn het doorgaans ongelukken met de rondcrossende auto's.... Overigens werd er nog wel iemand met een helicopter opgepikt na een slangenbeet. Nog wat kangoeroes, slangen, walvissen gezien, maar geen aboriginals. Of grote zandwormen (Dune).

Het eiland biedt een brede verscheidenheid aan regenwoud, zee, meertjes, zandvlakten etc., erg mooi allemaal. En heerlijk om een beetje door het woud te zwerven (nou ja, 'zwerven' over het keurig onderhouden pad....) Maar ik moet ook zeggen dat ik niet *echt* onder de indruk was van het natuurschoon; het was niet onaardig, maar nu ook niet direct wereldschokkend... Nou ja, het was wel de moeite waard, dat wel.

Morgen ga ik met de nachttrein richting de zg. Whitsunday eilanden; schijnt ook erg mooi te zijn. Met veel plezier was ik vandaag al in die richting gegaan, maar vandaag ging er geen trein, en was ik dus veroordeeld tot een dagje *niets* doen. Nou ja, er is altijd nog Jerry Springer op tv; altijd goed om zijn final words ter harte te nemen... Zucht. Dan maar wat lezen. In James Clavells Tai-Pan ontdekte ik eindelijk een verklaring voor het vele gespuug van Aziaten: "There is poisons in throat always. You become very sick if you dinna expectorate it. It is very wise to expectorate it. The louder the hawk, the more the spit-poison god is frightened.". Tja.

Oh ja, nog een uurtje hardgelopen op het strand; het uithoudingsvermogen is er nog, maar ik moet wat werken aan de snelheid...

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)