2007-11-30
 
zonde
"[...] Volgens de politie verliepen onderwijsprotesten in de regio Gooi- en Vechtstreek over het algemeen rustig. Er deden zich slechts enkele incidenten voor. Een jongen gooide met vuurwerk, een meisje smeet pakken vla over straat."

is er dan niets meer heilig?!


2007-11-25
 
beneath black skies
HELSINKI - Zondagavond, tijd om weer eens wat te schrijven. Dinsdag had ik mijn eerste examen in taekwondo. Volgende week volgt de uitslag. Ook diverse activiteiten dit weekeinde. Ik werkte me door een interessant boek over de geschiedenis van Afrika. En ik ging wild dansen met AC, Katja, dr. Vollmer en anderen, bij Redrum ('murder'!). En zondag nakateren, hardlopen, en voornoemde elektronische activiteiten. Wat een leven. En morgen is het weer maandag.

modest

Philip gaf al de nodige instructies voor het bouwen van modest, een e-mailprogramma voor Nokia 800/810 Internet Tablets. Binnenkort zullen we ook click-to-install versies beschikbaar maken, nu is het nog voor de echte doorzetters. Er is nog een handvol bugs die we willen oplossen, voordat we de hoi polloi er op kunnen loslaten.

Er is al de nodige concurrentie:

En mijn desktop favoriet, mutt, is eenvoudigweg zelf te compileren in scratchbox.

Al deze clients hebben hun sterke punten -- met name natuurlijk dat ze nu al eenvoudig beschikbaar zijn :) Maar ze zijn niet echt geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik. Ik wil headers-only download, ik wil mail headers die op m'n scherm passen en die dan met m'n vingers openen. Enzovoort. We zijn er bijna, en het is allemaal open-source, free as in speech, beer, and willy.

Dit weekend heb ik bovendien de code aangepast, zodat modest ook weer buiten scratchbox gecompileerd kan worden. Met de hildon/osso packages die beschikbaar zijn in Ubuntu gutsy/hardy kan dan ook daar gecompileerd, in Ubuntu's MobileAndEmbedded. Binnenkort in svn. Tenslotte bouwde ik nog een uitgebreide set gconv-modules in Scratchbox. Die modules maken het mogelijk om te karakter-encodings te converteren, en het screenshot toont het praktische nut daarvan: ik kan nu ook Japanse spam lezen...


2007-11-10
 
voices in my head
HELSINKI - Gisteravond was het tijd voor Riverside. De Poolse rockers deden Helsinki aan; ze speelden in Nosturi ('kraan'), een concertzaal die ik niet kende. Het was goed de Polen eindelijk eens live aan het werk te zien; ik geniet al zo'n tweeënhalf jaar van hun klanken. Riverside speelde geconcentreerd en foutloos. Niet de meest spectaculaire show, maar een zeer degelijk concert. Alle 'hits' kwamen voorbij. Zanger Mariusz was goed in vorm, net als Pjotr met zijn hypnotiserende gitaarspel.

Foto (met toestemming en mijn camera) van AC, die hier nog veel meer foto's heeft. *Zucht* -- Voor Flickr heb je tegenwoordig een Greasemonkey-script nodig om foto's te kunnen downloaden..

In hetzelfde Nosturi speelt morgen (zondag) het Noorse Mayhem, bekend om hun moord en doodslag; dat concert sla ik maar over.Emacs, the UberEditor Powered by Blogger