2005-03-28
 
HELSINKI - De lente is hier, de zon schijnt, de vogeltjes fluiten en het is zomertijd. Niet alleen dat, het is ook Pasen, zodat ik ook deze maandag nog vrij heb.

Energiek als ik ben heb ik vandaag een nieuwe versie van mijn teletekst browser (ttb) uitgebracht; nu ook met zooming. Wat fijn! En ik heb een pictogram gemaakt. Wat een artistiek talent (Als er een grijze rand om het pictogram ligt, is dat een internet explorer bug).

Een ander belangrijk detail dat niet onopgemerkt mag blijven - ik heb geprobeerd mijn teennagels te knippen; de tang daarvoor ben ik kwijtgeraakt; en die daarvoor ook al, in Savanaketh (Laos). Maar goed, ik heb weer een nieuwe exemplaar aangeschaft. Dat was ook wel nodig, moet ik zeggen. Ik was net begonnen met de eerste nagel - m'n grote teen, dat wel - of de tang brak in tweeën! Ik zit nu dus met een halfgeknipte teen en een halve kniptang. Mijn leven is ook vol met avonturen!

Verder heb ik niet zoveel uitgevoerd; een beetje lezen, en wat muziek beluisterd; ik heb een behoorlijk hoeveelheid achterstallige muziek, die ik nog niet echt op waarde heb kunnen schatten. Maar ik heb eindelijk de tijd het kaf van het schaarse koren te scheiden. In ieder geval klinkt het Poolse Riverside erg goed - loungy prog-rock. En in april in Nederland.

Oh, ik was het oude logo bovenaan deze pagina (met mijn ogen enzo) een beetje zat, vandaar nu deze koeienletters. Maar ik ben nog niet erg tevreden. Maar goed, mijn artistiek talent is ongeveer zo groot als dat voor kunstschaatsen of hersenchirurgie - misschien moet ik het maar uitbesteden...

Precies een jaar geleden was ik in Phuket in Thailand (om precies te zijn in het toeristenplaatsje Patong). Er is een hoop gebeurd daar, om het maar voorzichtig uit te drukken. Maar ik heb ook niet stilgezeten... En vandaag ontving ik een berichtje van een (Nederlandse) ttb-gebruiker die in Phuket woont. En zo komt alles weer bij elkaar. Phuket is slechts een uur of twaalf hier vandaan, of een paar minuten per email.

Ik woon nu bijna drie maanden in Helsinki. Veel dingen zijn anders hier, en veel dingen zijn hetzelfde. Ik voorzie geen spoedige terugkeer naar Nederland. Leven in het buitenland is leuk. Elke dag is het een beetje vakantie - als je de kleine dingen ziet, zoals de namen in de supermarkt. De mensen die er net even anders uitzien. De sneeuw overal (die nu echter snel smelt). Maar eigenlijk zijn de meeste dingen niet zo *heel erg* verschillend van Nederland.

Binnenkort starten mijn lessen Fins, hopelijk; een nogal lastige taal om te leren, zoals ik al eerder heb opgemerkt. Ik pik elke dag wel een paar woorden op, maar als ik mensen hoor praten is er echt geen touw aan vast te knopen. Maar met was lessen wordt het allemaal vast een stuk duidelijker.

Alles bij elkaar beschouwd, bevalt het me hier best aardig. Ik woon hier vast niet de rest van mijn leven (nou ja, ik weet natuurlijk niet hoelang dat nog duurt...), maar mijn volgende stop zal niet Nederland zijn, denk ik. Maar wie weet...? Er zijn wel eens vreemdere dingen gebeurd.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger