2008-01-01
 
mmviii
HELSINKI - 2008... gelukkig nieuwjaar! Het eind van de hectische decembermaand bracht ik met Ann-Christin door in Amsterdam. Kerst vierden we in familiaire sfeer, en daarnaast hadden we veel tijd om door de stad te slenteren, dingen te kopen, lekker te eten enzovoort. En nu weer veilig terug in Helsinki, zelfs de jaarswisseling nog overleefd.

Een jaar geleden schreef ik over mijn goede voornemens voor 2007:

  1. lees minstens 52 boeken, waarvan minstens 12 fiction. Sinds een paar maanden ben ik al behoorlijk aan het lezen, maar een boek per week heb ik (denk ik) niet gehaald in 2006. In 2007 wil dat wel halen;

    Ik heb 56 boeken "gelezen" - en, da's nogal te danken aan mijn ontdekking voor 2007, hoorboeken. Daardoor kon ik mijn 'idle time' (wachten, reizen, sporten etc.) vullen met boeken. En weet ik nu veel meer over de Grieken, Romeinen, Egyptenaren, Chinezen, Russen, filosofie, psychologie, ... Maar, het tweede punt, 'waarvan minstens 12 fiction', heb ik niet gehaald. Ik heb slechts vijf fiction boeken gelezen.

  2. loop een halve marathon - ik loop tamelijk veel, en wil in het voorjaar een halve marathon lopen. Als alles heel voorspoedig gaat, kan ik misschien zelfs nog wat verder lopen... maar daarop wil ik me nog niet vastleggen...;

    Da's gelukt, zij het met moeite. En ik ben nog steeds aan het rennen.

  3. doe interessant werk. Ik vind m'n werk erg interessant, hoewel er natuurlijk altijd verbeteringen mogelijk zijn. Daaraan wil ik in 2007 werken. werk kost teveel vrije tijd om niet interessant te zijn. Ik heb de laatste tijd veel gelezen over software ontwikkeling en over productiviteit en creativiteit, en ik ga die lessen toepassen;

    Tja, dit voornemen is moeilijker meetbaar (note-to-self: goede voornemens moeten meetbaar zijn), maar ik ben nog immer erg tevreden. Er zijn natuurlijk altijd leuke en minder leuke kanten aan werk, maar ik heb voldoende mogelijkheden me te ontplooien.

  4. breng 'modest' uit. In 2007 ga ik eindelijk het 'modest' e-mail programma uitbrengen, en hopelijk wijd verspreiden. In ieder geval wil ik het zelf gaan gebruiken :)

    Het duurde langer dan ik dacht, maar da's ook gelukt. Vanaf februari was de broncode beschikbaar, en vanaf 11 december zijn er ook een-klik-installatiebestanden.

  5. eet gezonder. Ook daar heb al verbeteringen gemaakt in 2006, maar het kan nog beter. Meer groente, meer fruit. Minder alcohol door de week (en meer tijdens het weekeinde :). En mijn gewicht bewaren, ergens rond de 87kg.

    Ik geloof dat ik wel wat gezonder gegeten heb, en mijn gewicht is op orde (88kg en een beetje geloof ik). Maar, mijn eten was niet zo gezond als het zijn kon, en C2H5OH-door-de-week kwam toch nog wat te vaak voor.

Samengevat, van de vijf voornemens heb ik drie helemaal gehaald, en twee voor een belangrijk deel. Niet slecht, maar het kan nog beter... 2008. In ieder geval blijkt het opschrijven van goede voornemens een goed idee, dus dat zal ik ook voor 2008 doen. En hoewel het een zeker risico in zich draagt, zal ik ze ook weer hier publiceren... de volgende keer.


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger