Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021114::
padi... Gisteren was het de vierde (en laatste) dag van mijn duikcursus; weer naar het Rif.

Ik vond het mooier dan gisteren, moet ik zeggen, meer veelkleurige vissen, en veel meerkleurige vissen, allerlei 'onderwaterbrocolli', zeekomkommers, koraal, etc. Geen haaien gezien, jammer natuurlijk. Ik heb de hele reeks aan duikoefeningen nog een keer afgewerkt. Aan de oppervlakte BCD-pak uit en weer aan, gewichtengordel uit en weer aan. Op een meter of 15 onder water duikmasker afdoen, en weer opdoen, luchtvoorziening af doen en weer terugvinden en opdoen. En nog wat veiligheidsoefeningen etc. etc.; ging allemaal tamelijk goed. Goed genoeg voor certificaat in ieder geval. Van de elf personen in mijn groep haalden tien de eindstreep, dus zo'n prestatie is het nu ook weer niet... Opvallend was nog dat de duikboot ditmaal zeker voor de helft bevolkt was met homoseksuelen. Hmmm... heeft wellicht iets te maken met de Gay Games in Sydney (maar laat ik geen grappen maken over handtaswerpen enzo ;-)

Eindelijk werkt mijn bankpas ook weer - vorige week kwam 'ie eindelijk aan in Cairns, en de begeleidende brief impliceerde dat de PIN-code onveranderd was. Welnu, drie pogingen later bleek dat niet zo, en bleef ik achter met een geblokkeerde pas. Ettelijke dagen, telefoontjes, faxen en emails later werkt alles weer naar behoren. Gelukkig maar.

Verder is het tamelijk rustig hier; hopelijk kan ik morgen naar Sydney (nog even een goedkoop vliegticket zien te regelen). Vanavond staat nog het eindbal van de duikcursus op het programma, en dan is het finito met Cairns.

::20021111::
cousteau... Ben al twee dagen aan het leren hoe te duiken enzo... De eerste dag bestond uit een stukje theorie, de medische test (no worries) en wat rondjes zwemmen. En wat basisduikoefeningen. Ging allemaal tamelijk gladjes, als een vis in het water!

Voor de tweede dag stond een schriftelijke test op het programma; zo'n 180 pagina's van een cursusboek met een tamelijk grote informatiedichtheid. Moet ik tijdens mijn reis zowaar nog gaan *studeren*, ongelooflijk. Tijdens een onschuldig avondwandelingetje (net voordat ik met studeren wilde beginnen...) kwam ik Dave, een mate uit Airlie Beach, tegen. Laat, te laat kwam ik uit de The Woolshed, aka The Bullshit aka The MeatMarket waar Dave koste wat het kost naar toe wilde. *zucht*. Nauwelijks ontnuchterd stond ik om 06.30 op, om nog even wat door mijn cursusboek te bladeren. Oh - melancholie. Examen uiteindelijk eenvoudig gehaald. Gelukkig maar. 's Avonds wat rustiger activiteiten ontplooid, email, chat, en wat 'funball' gespeeld met wat kamergenoten (funball is het werpen van allerlei voorwerpen in de baan van de plafondventilator.)

Vandaag, de derde dag, ben ik naar de oceaan geweest om te duiken, bij het Great Barrier Reef. Veel grote gekleurde vissen en koraal; maar ik was eerlijk gezegd niet echt onder de indruk, eerlijk gezegd. Maar het duiken was erg leuk, drie kwartier onder water. Wel vermoeiend allemaal! Morgen nog een dagje duiken - en als het een beetje meezit (geen decompressieziekte, stikstofnarcose en andere kwalen...) ben ik zowaar gecertificeerd. Ben benieuwd.

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)