2007-07-24
 
terug
HELSINKI - Vorige week was ik in Birmingham voor GUADEC 2007. Afgezien van het belabberde weer, een zeer geslaagde conferentie.

Wat was er zoal te zien - meest belangrijke natuurlijk mijn presentatie (PDF slides). Ik was best tevreden over mijn presentatie. Het ging vrij soepel - maar ik had ook het idee dat ik mijn presentatievaardigheden zou kunnen verbeteren als ik het vaker zou doen. Ik lees graag blogs als Presentation Zen en had mijn slides daarop aangepast - niet teveel tekst op een pagina. Steeds de context duidelijk houden - ofwel, hoe past dit detail in het totale verhaal.

De meest indrukwekkende presentatie was echter die over Clutter, van Matthew Allum (Opened Hand), die liet zien hoe je op relatief eenvoudige wijze allerlei 'bling'-applicaties kunt maken. Het framework daarvoor, Clutter, biedt daarvoor mogelijkheden, die veel van complexiteit van OpenGL verbergt achter een GObject-interface met actors en timelines. Een sprekend voorbeeld was natuurlijk opt - een MagicPoint-achtig programmaatje om presentaties te geven; Matthew deed zijn presentatie met een zelfgeschreven tool, gebaseerd op het Clutter-framework. Dogfood!

Verder was het een bijzonder geslaagd festijn. Veel interessante presentaties, en vooral veel interessante mensen. Tijd om weer eens bij te praten met Makoto, Murray, Philip, Sergio, Javier, Kris, en anderen. De blogloze J0rn, José ontbraken helaas. Maar wie weet - volgend jaar in Istanboel.


2007-07-16
 
guadec 2007
HELSINKI - Ondanks hardnekkige geruchten ben ik nog steeds in leven. Maar ik ben nogal druk geweest met wat dingen, en heb derhalve mijn blog niet echt goed bijgehouden. Bijna twee maanden... dat moet wel het langste hiaat geweest zijn sinds 2002. Ik kan ook niet echt zeggen dat ik het nu minder druk heb, maar goed.

Morgenvroeg ga ik naar Birmingham voor GUADEC 2007. Aankomende dinsdag geeft ik een presentatie over het modest, het mobiele e-mailprogramma waaraan we zo hard gwerkt hebben.

Natuurlijk ben ik nog niet helemaal klaar met de voorbereidingen, en ik ben een beetje gespannen om voor een flinke groep (50? 100?) mensen te spreken. Maar het zal best gaan. In 2000 bezocht ik de eerste GUADEC-conferentie, in Parijs. Veel is veranderd in die zeven jaren - maar GUADEC is er nog steeds, veel groter dan toen.



Emacs, the UberEditor Powered by Blogger