Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20020809::
update: ik ga naar het zonnige eiland Ko Pha-Ngan (Thailand), morgenochtend. Hoewel, zonnig, ik zit in het regenseizoen... Inmiddels aangekomen in Georgetown (Penang) in het noordwesten van Maleisie.

De Cameron Highlands waren leuk; de tweede avond aldaar was ook gezellig. Kampvuur / gitaar enzo. Heb m'n Duits nog wat geoefend met wat Oostenrijkse skileraressen, die echter nog nooit van Koenigsleiten of Hoch-Fuegen gehoord hadden. Hmmm...

De volgende dag alweer vroeg op, voor de bus richting Georgetown, op het eiland Penang. Reizen per bus is niet echt comfortabel hier, met name als je langer dan 1.40 m ofzo bent. Na een uur of zes kon ik echter mijn benen weer ontvouwen, en hier uitstappen. Het is hier tamelijk rustig, en vol met juwelenzaken, met daarvoor behoorlijk bewapende mannen (riotguns). Verder het normale scala aan cafe's, internetcafes en zo... Ik ben hier aangekomen met een Engelsman, die ik al enkele malen tegenkwam vanaf KL; we vonden een aardige budgetplek; wat gegeten en poolbiljart gespeeld (ging erg slecht) met een Zwitserse, een Engelsman en een Nederlander met heimwee. Tja. Wel een alleraardigste rit gemaakt in een riksja; twee man met volle bepakking (en die Engelsman had een menhir ofzo bij zich), en een Maleisisch mannetje dat ons een heuvel op probeerde te krijgen...

De slaapplek bleek echter erg slecht; zoveel kleine mugjes dat ik besloot mijn muskietennet van stal te halen; gelukkig waren er wat gekko's om de muggenpopulatie wat uit te dunnen ;-) Het was ook nogal heet, zweterig. Tel daarbij op een lawaaiige stortbui, de hele nacht en een eindeloos blaffende hond... ***diepe zucht*** slecht geslapen. Zelfs schaapjes tellen hielp niet...

Ik drink hier vrij veel zuivel, yoghurtjes en melk, die ze verkopen onder de naam Dutch Lady; grappig.Wat ze hier ook veel verkopen is sojamelk enzo; ik heb het geprobeerd, maar dat is werkelijk niet te drinken. ughhhh.

Ben nu een beetje mijn volgende stap aan het voorbereiden; ik ga richting Bangkok, Thailand, maar ben er nog niet helemaal uit of ik er in een sprong naar toe ga, of dat ik nog wat strand / zonnig eiland of zo ga doen, in het zuiden van Thailand. We zullen zien. Ik blijf hier in ieder geval niet veel langer; al te veel is hier niet te doen, en geloof niet dat ik *nog* een tempel aankan ;-)

::20020807::
Zo, en zo zijn we al bijna weer twee dagen verder...

Ik zit hier nu in een dorpje in de zg. Cameron Highlands in Maleisie; het is hier een stuk koeler dan in KL, en de lucht is ook een stuk schoner. Vandaag heb een 'hike' gedaan door de jungle alhier; met een gids en nog wat mensen zijn we een paar uur door het lokale natuurschoon gewandeld. Weinig tijgers enzo gezien, maar het was erg verfrissend, en nog tamelijk inspannend ook toen ik samen met een Schot een wedstrijdje hield wie het eerst de top bereikte, zo'n 50 meter omhoog klauteren langs een steile helling met boomwortels enzo.

De busreis hiernaartoe, gisteren, was niet zo geweldig; de bus leek vierkante wielen te hebben, en bovendien werkte de airco niet; niet zo fijn, vijf uur lang. Maar ach, wat klaag ik. Ik zit hier in Daniel's Lodge, zeker aan te bevelen. Voor het eerst weer eens een warme douche gezien. Gisteravond gegeten met een Schot en een Engelsman, en daarna met nog wat Engelsen een Canadees wat flessen Thaise 'whisky' en 'wodka' weggewerkt; erg gezellig, en de excessen vielen erg mee ;-)

Ik verkeer ook nog steeds in blakende gezondheid; geen tropische ziekten of voedselvergiftiging opgelopen.

Morgen ga ik naar Penang. Daarna verder naar Thailand, Cambodja etc. etc. Het schijnt dat je in Cambodja voor $50 met een raketwerper een *koe* kan opblazen... WTF?!

::20020806::
Internettoegang is hier zo eenvoudig dat ik het niet kon laten wat te typen terwijl ik ontbijt ;-)

Ik pak zometeen de bus naar de zg. Cameron Highlands, een natuurpark/jungle in Maleisie, een stuk naar het noorden. Schijnt erg mooi te zijn, ben benieuwd. Mijn voorlopige plan is om daar enkele dagen te blijven en dan door te gaan naar Penang.

Gisteren Indiaas gegeten met twee Engelsen en een Australier; belachelijk goedkoop; volledige maaltijd: 2,50 Ringit, da's 70 eurocent ofzo. Wauw. De dag daarvoor betaalde ik het achtvoudige! Zolang je hier geen bier drinkt is het allemaal echt spotgoedkoop.

Verder: uitgelezen The Teachings of Don Juan van Castaneda (dit heeft niets met de legendarische vrouwenverslinder te maken, maar gaat over een indiaan die wat rare kruiden tot zich neemt; nogal matig boek), en The Praise singer van Renault, een fictie rond de Griekse dichter Simonides. Dat was een stuk beter. En nu begonnen aan Warlock, het boek dat ik van Suuz kreeg; begint veelbelovend.

Ok; genoeg voor nu. Tot later. En bedankt voor alle reacties!

::20020805::
Nog steeds alles goed in Kuala Lumpur. Die Twin Towers waren best leuk; het hoogste gebouw ter wereld; de rondleiding ging helaas maar tot ca. 170 meter, de zg. skybridge, een brug tussen de twee torens. Mooi uitzicht; foto's gemaakt.

Gisteravond gegeten met een Australier en een Tsjechische: Chinees fondue. Was best lekker; gelukkig bleven de stukjes vlees aan de prikkers zitten, ze zijn hier immers nogal streng ("de stok, de stok -- het meer, het meer!"). Het eten was wat beter dan in Singapore waar ik rijst met kip ofzo bestelde, en dat niet voorradig bleek en de ober mijn rijst met voorstelde. Ik stemde toe en kreeg toen rijst met van die kuikens die halfvolgroeid uit het ei zijn gehaald. Hmmmm....

De rest van de avond een beetje gebabbeld met voornoemde Australier en Tsjechische; interessant. En met een Duitser; het was *heel* vermoeiend om naar de toch al langdradige verhalen te luisteren in het Engels-op-z'n-Duits. Ook nog wat Japanners gesproken; da's nogal moeilijk gezien hun wat gebrekkig kennis van elke taal behalve Japans; maar ik kon wel wel een baan krijgen als leraar Engels in Japan ;-). Oh, en ik ontmoette een Maleisier die feilloos de verrichtingen van het Nederlands elftal wist te vermelden, vanaf 1974. Wauw. Geheel ongerelateerd daar aan vroeg ik me af hoe we in Nederland toch komen aan de uitdrukking 'zo dronken als een Maleier'.

Mensen horen hier doorgaans binnen een halve minuut wel dat ik uit Nederland kom; bij die Twin Towers ontmoette ik echter een N-Zeeuws echtpaar die dachten dat ik uit de VS kwam... Hmmm... ik moet nog wat aan m'n accent werken, denk ik.

Zoals gezegd, KL bevalt nog steeds prima, al begint de vervuilde lucht wel wat te irriteren; tijd dus om weer eens te verkassen. Ik denk dat ik een stukje naar het noorden ga, naar Penang, om een beetje te zwemmen in zee en zo. Misschien duiken. We zullen zien. Nog wat andere dingen die ik wil doen -- een bezoek aan de jungle en Melaka -- ga ik doen op de "terugweg"; ie, over een week of negen moet ik weer in Singapore zijn voor m'n vlucht naar Australie.

::20020804::
Kuala Lumpur. Goed, de trein nemen van Singapore naar Kuala Lumpur (KL) was niet zo'n goed idee; vergeleken met de bus duurt het uren langer, en de trein is ook nog eens duurder. En ze hadden de airco dermate koud afgesteld dat ik blauwe vingers had bij aankomst!

Ik heb een aardige slaapplek gevonden, midden in China Town, de Backpack Traveller's Inn oid. Het is een stuk levendiger dan in Singapore (en dan heb ik het niet alleen over de mierenkolonie in de badkamer ;-), en er zijn heel veel mede-rugzakkers; de meeste Brits.

Maleisie is wat minder geordend en wat minder welvarend dan Singapore; hier er daar is zelfs wat armoede te zien (maar in KL nauwelijks). KL vind ik een stuk leuker dan Singapore; Singapore is eigenlijk een groot winkelcentrum, terwijl KL wat meer 'echt' is.Maleisie is weliswaar een islamitisch land (veel hoofddoekjes, en je kunt hier zelfs Bin Laden t-shirts kopen; ik denk dat ik dat ga dragen als ik weer ga vliegen;-), maar de Chinese minderheid stoort zich daar niet zo aan, en China Town is een gezellige chaos, met alles wat je er verwacht. Behalve bier is alles hier trouwens spotgoedkoop.

Ik heb de stad inmiddels aardig verkend; vanmiddag ga ik nog naar de Twin Tower van KL, bekend van de film Entrapment. Heel veel mensen ontmoet; in de trein gesproken met Vance uit Miami; met een Maleisische (met hoofddoek); een handjevol Nederlanders; en gisteravond Tiger bier gedronken met een Engelsman en een Ier op het dakterras van het hostel, terwijl er in de stad vuurwerk werd afgestoken. Kan het nog mooier? Ik vermaak me in ieder geval prima! Ik ga vandaag ook maar eens mijn volgende stap plannen. We zullen zien.

Vermeldenswaardig: ik had mijn horloge versteld naar de lokale tijd, maar niet de dag vooruit gezet; ik ontdekte dus donderdag pas dat het eigenlijk al vrijdag was. Een goed teken!

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)