Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021101::
halloween... Inmiddels al weer twee dagen in Cairns; het bevalt hier aardig, moet ik zeggen. Nog niet veel bijzonders gedaan, overigens.

Er zijn hier veel aardige winkels, waaronder wat goede tweehands boekenzaken, waar ik mijn uitgelezen leesvoer kan omruilen voor wat nieuws. En ik heb al veel interessante boeken gezien, veel meer dan ik voorlopig kan lezen... Er zijn hier ook veel 'survival' zaken, waar je allerlei benodigdheden voor het leven in de outback kunt kopen. Ik had nog bijna een houweel gekocht, altijd handig!

Gisteravond met wat kamergenoten nog wat uitgegaan; de 'sportsbar'. De muziek wordt voor een belangrijk deel verzorgd door allerlei bands, erg goed. Nog een beetje aan het bijkomen van Airlie Beach, dus ik heb het niet *al* te laat gemaakt. (Dit in tegenstelling tot een kamergenoot die zich nog tweemaal liet feteren op een lapdance, voor $60,-...). Weer veilig 'thuis' gekomen, ondanks de vampiers, heksen en orks en dronken aboriginals die rondliepen (het was tenslotte Halloween); zie hoe handig een houweel kan zijn!

Vandaag weer wat voor mezelf gekookt; ging redelijk. Vooral het eten uit een pan geeft extra voldoening. Ik slaagde er ook nog in een halve Japanse maaltijd te verorberen; met Japanse meisjes valt nauwelijks te communiceren, maar ze staan *lang* in de keuken, en gebruiken die tijd goed. En met behulp wat van mijn charmes (haha) kon ik zowaar een stokje meeprikken. Niet slecht.

Hmmmm, in Cairns blijken *malaria*-gevallen geconstateerd te zijn (vijf tot nu toe). Ik hoop toch niet dat ik na al mijn Aziatische rondzwervingen nu uitgerekend in Australie besmet wordt door de vervelende muskiet. Nou ja, statistisch gezien is de kans groter dat ik word overreden door een bus. Zeker omdat het verkeer hier *links* rijdt, en het hier rustig genoeg is om dat niet direct op te merken, maar druk genoeg om me alsnog te overrijden...



"U bevindt zich hier."
::20021031::
cairns... Hoogste tijd om weer eens wat in mijn dagboek te schrijven, voordat mensen gaan denken dat ik ben gebeten, gestoken, verdronken, besmet, ... door een gevaren waar Australie zo rijk aan is... Vrees niet, ik ben nog kerngezond, (ik zou haast zeggen 'Cairnsgezond', maar da's een beetje een flauwe woordspeling).

Ik zie dat mijn laatste dagboektoevoeging tot afgelopen zondagochtend voert, terwijl het nu alweer *donderdag*ochtend is. Ok... de rest van de zondag was tamelijk *rustig*. Ten eerste voor de verwerking van eerder opgedane vermoeidheid, ten tweede door een wat accuut cash-flow probleem; ik kan geld opnemen dmv credit card advances, maar daarvoor heb ik een bankkantoor nodig. En die hebben in Australie al net zulke beroerde openingstijden als in Nederland... Natuurlijk had ik dat kunnen voorzien, maar ja. Alzo, wat in de Lagoon rondgehangen, wat op het balkon gezeten, wat Simpsons gekeken; vroeg naar bed(!).

Maandag was de bank weer geopend; het beroven daarvan bleek gelukkig overbodig; ik kon gewoon geld opnemen. Ik had inmiddels wel het idee dat ik al *te lang* in Airlie Beach aan het rondhangen was, en was een beetje overfeest, dacht ik. Dus ik besloot toch maar *niet* aan te monsteren op een driedaagse 'vengaboot'-tocht, maar in plaats daarvan een eendaagse snorkeltocht te gaan doen, dinsdag. Bovendien kon ik dan *woensdag* vertrekken naar Cairns (de trein bleek wederom lastig, als ik 'm niet woensdag zou nemen, was de eerstvolgende gelegenheid pas zaterdag.. *zucht*). De bus die me naar de boot (catamaran 'Illusions') zou brengen zou me dinsdagochtend om ca. 0800 uur oppikken. Dus maandagavond ook maar weer een *rustige* avond. Tenminste, dat was het plan, en met mijn Australische mate Brett (de eerdergenoemde Australisch-voetballer) besloot ik *een* 'jug' met laag-alcoholisch bier te gaan drinken. Het liep allemaal wat anders [...] Twee uurtjes slaap, werd wakker op balkon om 0700 uur, en was uiteindelijk nog *net* op tijd voor bootbus... Had maandag ook nog het geluk in de keuken twee Nederlandse meisjes tegen te komen die *teveel* gekookt hadden... Eindelijk weer eens goed gegeten ;-)

En toen was het alweer dinsdag, de hele dag heerlijk gevaren. De zee was een beetje 'bumpy', maar het was heerlijk om mezelf bij wijze van boegbeeld in de linkerspitspositie (het was tenslotte een catamaran) te plaatsen, en een beetje te dagdromen. De hitte van de zon werd getemperd door de golven die zo nu en dan over het dek sloegen. Uiteindelijk in een baai aangekomen, en daar wat gesnorkeld, in een stingersuit, een pak dat je lichaam beschermt tegen allerlei vervelende zeedieren. Het snorkelen was erg goed, heel veel kleurige vissen gezien, koraal, diklippige 'Mick Jagger'-vissen, en als middelpunt van een school vissen waarin wat visvoer werd geworpen... daarna een uitgebreide lunch, nog wat watersport hangend achter catamaran, en weer terug naar Airlie Beach. Het blijft jammer dat ik wat van de andere hoogtepunten van de Whitsunday eilanden nu gemist heb, zoals Whitehaven Beach. Nou ja, volgende keer.

's Avonds nog wat moe van de boottocht en het slaapgebrek; tot een uur of elf geslapen. Toen gewekt voor nog een laatste sessie in Airlie Beach. Vele aldaar opgedane mates nogmaals gezien, bier gedronken, $2 champagne, etc. Gezellig. Toen de klok richting 0300 uur woensdagochtend tikte heb ik mijn spullen gepakt, en om ca. 0310 werd ik opgepikt door de bus die me naar het station bracht; een enigszins vertraagde trein bracht me in Townsville (gelukkig had ik een dubbele plek, en kon ik in foetus-houding wat slapen), en van daaruit een bus naar Cairns, alwaar ik gistermiddag aankwam. Ik zit in het 'Bellview' hostel, in een kamer met een Brit, een Zimbabweaan en een Duitser. Laatstgenoemde leeft op tweeliter flessen aardbeiendrank en droogt de witte slierten die aan een banaan hangen, om die vervolgens op te roken, hetgeen hem een Goed Gevoel (tm) geeft. Hmmmm....

En we zijn weer in het heden!

Oh, het lijkt erop dat de ansichtkaarten die ik vanuit Cambodja heb gestuurd, niet zijn aangekomen... Of heeft iemand er wel een ontvangen?

::20021027::
vegemite... Mensen gaan naar Airlie Beach voor het maken van zeiltrips; vandaag zou mijn schip vertrekken, maar helaas werd mijn credit-card betaling *declined*. Hmmm... morgen toch eens uitzoeken wat er precies aan de hand is. Misschien is mijn geld op...

Verder is het nog allemaal goed alhier - donderdag een 'foam party' (tot nek in schuim), vrijdag een wet-t-shirtverkiezing. Zaterdag was een 'normale' avond, eindigend met het bekijken van Arsenal tegen de Blackburn Rovers. Weer veel mensen ontmoet; Duitse (herinnerde me eraan dat wij nicht dabei waren, arghh), Australiers, Britten en rondreizende Brabo's.

Ontdekte een verschrikkelijk vies oer-Australische goedje dat ze hier op hun brood smeren, 'vegemite'. Vereeuwigd in Men-at-Works Australische klassieker Down Under: He just smiled and gave me a vegemite sandwich..

Oh, nog een bizar nieuwsbericht, wellicht onbekend in Nederland; de eerdergenoemde Duitse die werd opgeslokt door een krokodil was enkele dagen daarvoor nog in die nachtclub in Bali, een uurtje voordat die bom ontplofte... Pffff...

Het is hier een zonnige zondagochtend; ik ga zo eens begin aan een licht ontbijtje aan de rand van het zwembad. Ik heb een *tube* koffie-met-melk (heet water toevoegen)...

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)