Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021227::
chicago... Ok... ben inmiddels in Chicago. Het was even lastig om het internet te benaderen (beter gezegd, door alle festiviteiten hier kwam het daar niet van), maar nu heb ik met behulp van een laptop en een cellphone toch een internetconnectie.

Dinsdagochtend was het de tijd om naar Chicago te gaan, vanaf San Jose. De veiligheidscontroles bleken plotseling niet zo veilig toen we wat laat op het vliegveld aankwamen, en ATA is erg goedkoop, en de service is dito. Niets te klagen dus. Van te voren verwachtte ik overigens dat de controle op Amerikaanse vliegvelden erg scherp zou zijn; dat bleek echter erg mee te vallen. Alles vriendelijk, geen al te lastige vragen, en het ging allemaal erg snel! Aangekomen in Chicago werden we opgehaald door Areans vriendin Opal en haar zusters Tan en Som; bij deze zusters verblijven we, in een alleraardigst apartementje. In Chicago vriest het licht, en er viel enige sneeuw, zodat we de avond (Kerstavond!) zowaar een witte kerst konden beleven! Op het menu stond een enorme Thaise sukiyaki, een soort Thais fondue, van het soort dat ik in Bangkok ook al eens ondergaan had (zie aldaar). Was erg geslaagd allemaal, erg veel gegeten, en daarna films gekeken (Harry Potter!), en laat in slaap gevallen. Oh, niet te vergeten, we wisselden nog wat kerstcadeautjes uit, ik kreeg boxershorts, tshirt en sokken, en maakte iemand blij met een flesje parfum (de inkopen hadden we de middag tevoren in Michigan Street gedaan, de belangrijkste winkelstraat van Chicago).

De volgende dag (1e kerstdag) *lang* uitgeslapen, een Amerikaans ontbijt gehad; de middag doorgebracht met film, Star Trek, en daarna Japans gegeten -- weer erg overdreven allemaal. Oh well. Daarna weer films gekeken (oa Wallace & Grommit) en wat Pac Man gespeeld, Margeritha's gedronken, Thaise banketstaaf ('roti') gegeten. En weer *heel* laat in slaap gevallen, na lange discussies met Arean.

En vandaag natuurlijk weer lang uitgeslapen, en wat gewinkeld; ik kocht een overhemd en de cd van het Transsiberian Orchestra, oftewel de Savatage kerstcd (er goedkoop in de after-xmas-uitverkoop). Hij klinkt prima, en morgen koop ik wellicht het tweede deel. *Weer* goed gegeten in een Thais restaurant met een geest in de kelder, en toch maar besloten niet te gaan stappen in de uitgebreide Chicago gay-scene. Gekaart, roti, wat biertjes en we zijn weer in het heden.

Nog een paar dagen.... *zucht*.

::20021224::
jip... En inmiddels ben ik aangekomen in de US, in Californie. Ik zit bij Arean, vanavond zijn we naar San Francisco geweest voor The Two Towers (in het Imax-theater... erg groot!). En nu zijn we de nacht een beetje aan het doorwerken; om kwart over zes morgenochtend (over een uur of twee) gaan we van San Jose naar Chicago voor wat gevarieerde kerstplezier.

Vrijdag was de laatste dag in Auckland, Nieuw-Zeeland. Miru ontmoet voor lunch en dramatisch afscheid op vliegveld ;-), enige vertraging, en toen op weg naar Tahiti! Na een paar uur vliegen kwam ik op donderdagavond aan in Papeete, Tahiti. Inderdaad, ik vloog door de datumgrens, en kwam dus 'eerder' aan dan ik vertrok. Dit thema is echter al voldoende uitgewerkt in Vernes "Reis rond de wereld in 80 dagen" of Eco's "Eiland van de vorige dag", zodat ik het daarbij maar laat...
De ontmoeting met Papeete was alleraardigst; ik werkt ontvangen met een bloempje en een polynesische band op het vliegveld. De douane ging ook vrij snel, en daar stond ik... waar moest ik naar toe? Er leken alleen tamelijk dure hotels beschikbaar (zeg, 150 euro per nacht, plus 25 euro voor een taxi). Maar een backpackerhostel? Gelukkig trof ik na enige tijd een Zwitsers stel dat wat meer scheen te weten, en het enige hostel in Papeete wist te vinden, en samen met een Canadese konden we een taxi delen en "Teamo Hostel" vinden. Gelukkig konden we er nog een plek vinden. De kwaliteit was nogal matig, helaas, hoewel het duurste hostel dat ik de laatste 5 maanden ben tegengekomen, 20 euro per nacht. Nou ja.

De volgende dag bleek het hele stadje Papeete nogal prijzig, ongeveer tweemaal zo duur als Nieuw Zeeland. Da's begrijpelijk voor een superluxe stad waar cruisegangers hun souvenirs kopen, maar Papeete is nogal... schmutzig. En alleen zwart-zand stranden, waar je je voeten brand en zo. Als ik wat langer was gebleven had ik naar een van de nabijgelegen eilanden kunnen gaan, maar nu was ik een beetje veroordeeld tot het hoofdeiland. Gelukkig bleef ik er maar twee dagen.

De volgende dag weer wat rondgelopen enzo, wat aan zee gezeten (toch wel mooi!), en 's avonds gegeten met wat Engelsen en Canadezen, en alle reisverhalen maar weer eens uitgewisseld, onder het genot van wat biertjes (> $5). 's Nachts om 02:35 vloog ik vervolgens naar Los Angeles... even wachten... nog even wachten .... en toen naar San Jose, alwaar Arean mij oppikte! Mexicaans gegeten, wat biertjes gedronken en wat verhalen verteld, ouwe koeien uit de sloot gehaald tot diep in de nacht... Gezellig.

En vandaag wat rondgereden, gewinkeld (oa. bij Nederlandse winkel), film bekeken, en Amerikaans 'gedineerd'. Erg goed allemaal! En teruggekomen ontving ik ook nog het nieuws dat ik oom ben geworden van Jip!!!; goed werk Martine en Martijn!!!

Ik wens iedereen vrolijke kerstdagen; ik ga me in Chicago in het feestgedruis storten!!!

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)