Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021010::
cheers mate Inmiddels veilig aangekomen in Brisbane, Australie. Zit in het centrale Backpacker's Palace, met douches en toiletten schoner dan ik ze in maanden gezien heb...

Nog een dagje Kuala Lumpur gedaan, aardige stad. Of all things, *gebowld* met eerdergenoemde Maleisische 'Aini'; ging redelijk. Ik wilde ook nog even kijken naar wat goedkope cd's / vcd's (kopieen); sinds twee maanden geleden blijkt de politie het echter niet meer te tolereren: het enige kraampje met cd's werd in no-time ontruimd toen de politie in aantocht was...

Gisteren met de bus vanuit KL naar Singapore; ik zat echt als een koning in de erg luxe maar toch spotgoedkope bus. Singapore was zoals ik me herinnerde: bloedheet en veel dure winkels. Toch een paar uurtjes doorgebracht in de stad, toen met de metro naar het vliegveld. In stijl afscheid genomen van Azie. Inchecken; vertrekken. Comfortabele vlucht, Singapore Airlines, videospelletjes, en viel in slaap bij Minority Report. Mijn buurman raakte in een handgemeen met degene die voor hem zat; vermaak.

De Australische douane was behoorlijk vervelend, maar uiteindelijk mocht ik toch naar binnen... Later meer over Australie; ben nu een beetje moe, wat te weinig slaap laatste tijd. Verder alles goed.

::20021008::
kl Uiteindelijk vertrok de bus uit Hatyai om 2000 uur... *zucht*. Een uurtje later kwamen we aan bij de Thais/Maleisische grens. Ik vulde het inreisformulier in voor Maleisie, waarop je vriendelijk wordt medegedeeld: 'Remember: In Malaysia death to drug traffickers.'. En de douanebeambten dragen een button Service with a smile. Ha! Toen ik eindelijk aan de beurt was om de Maleisische douane te passeren, schoot me ineens te binnen dat ik nog een Thaise Penthouse in mijn bagage had, het soort leesvoer waar ze in Maleisie niet echt op gesteld zijn, qua import. Hmmm... Gelukkig zie ik er nogal eerlijk uit.

Om een uur of 4-5 in de ochtend kwam ik eindelijk aan in Kuala Lumpur, op het busstation, vlakbij China Town. Ik liep naar het guesthouse waar ik zo'n twee maanden geleden ook verbleef, en vond een dormbed. 's Ochtends toch alweer opgestaan om een uur 9 (btw, voor de echte vrekken, als je incheckt in een guesthouse na ca. 0400 uur 's ochtends, kun je tot de *volgende* dag 1200 uur blijven, en slechts 1 dag betalen - werkt overal in Azie!). Nog wat lichte sight-seeing gepleegd in KL, 'Bourne Identity' gezien in bioscoop, aardige film. Ontmoette Maleisische (incl. hoofddoek) die ik nog kende van twee maanden geleden; interessante alternatieve visie op wereldpolitiek.

Morgen neem ik de bus naar Singapore.

::20021006::
HatYai... Na een lange reis kwam ik aan in SuraThani, om ca. 0700 uur vanochtend. Niet al te best geslapen in de bus; een tweetal Israeli direct achter mij had een lange en met name luidruchtige conversatie; het kostte de nodige moeite om hun het zwijgen op te leggen... Vervolgens achter in pickup-truck naar HatYai, ongeveer een uur van de Maleisische grens. En hier bleek dat die #$(*@&$( mijn reis niet goed hadden doorgegeven, zodat ik hier van 1100 tot 1730 moet wachten en pas om 0300 vannacht in KL aankom (en aangenomen dat - voor het eerst - de bus op tijd aankomt)... *diepe zucht. Ik ben nu maar wat tijd aan het doden in deze wat saaie stad, met name saai hier rond de busterminal. Dit internetcafe is ongeveer het enige vermaak - en het is speciaal voor Thais, zodat iedereen met de luidsprekers op volle sterkte spelletjes aan het spelen is - het liefst die met veel geschiet ;-). In ieder geval is het hier koel - buiten is het werkelijk bloedheet.

Maar ach, wat klaag ik...

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)