Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20021109::
plons. Geloof het of niet, eindelijk heb ik mijn Australische luiheid overwonnen. Morgen ga ik begin aan een vierdaagse duikcursus, die mij het 'open-water' duikbrevet oplevert, als alles goed gaat. Om te beginnen moet ik een basis-zwemtest en een medische test ondergaan, en dan natuurlijk het eigenlijk duiken, in zwembad en bij het Great Barrier Reef... klinkt goed!

Het leven hier is verder prima. Ik heb wat boeken uitgelezen, en wat dingen bekeken in de omgeving. Ik ben zelfs aan het hardlopen geslagen, nu al een paar dagen!

Na voltooiing van duikcursus pak ik het vliegtuig naar Sydney, om daar nog wat dagen door te brengen. Toegegeven, met mijn huidige reisschema is dat onmogelijk, maar ik heb het schema ietwat aangepast. Zoals het er nu naar uitziet kom ik overigens *wel* op de oorspronkelijke datum van 31 december weer in Nederland...

::20021107::
whaooohhwhaaaooohwhhaaooooh geweldig, didgeridoo-muziek.

Nog immer in Cairns. Nog wat dingen bekeken hier en daar, botanische tuin, strand, aboriginals, didgeridoos, boemerangs... Die didgeridoos (de Aboriginal-versie van de aloude Twentse midwinterhoorn - zijn er in voorhistorische tijden contacten geweest tussen de twee volkeren...?) geven een bijna hypnotiserend geluid; getrainde spelers ademen door hun neus terwijl ze blazen met hun mond, en kunnen zo complete symfonieen afwerken...

Ik zag een ander typisch Australische bezigheid, de paardenrennen; het hele land stond stil toen de Melbourne Cup werd verreden. Ik had de winnaar, Media Puzzle goed geraden, jammer dat ik er niet op gewed had. Ik geloof dat ik achtmaal de inzet had teruggekregen... Over geld gesproken, ik wacht nog op mijn bankpas; post is niet zo snel vanuit Nederland, kennelijk. Zometeen maar weer eens op bezoek bij de post restante afdeling van het postkantoor alhier.

Nog wat nachtelijke avonturen beleefd alhier, maar de laatste dagen heb ik het rustig gehouden. Op het terras van het guesthouse een bescheiden aantal biertjes gedronken, wat gefilosofeerd in het Duits en Engels over de zin van het leven, bier, foam-parties en wvttk. En nog een paar boeken gelezen. En wat plannen gemaakt voor de Toekomst.

Ik probeer mijn reisschema een beetje aan te passen; dat lijkt aardig te lukken, behalve mijn terugreis naar Nederland. *zucht* - na Los Angeles wordt het allemaal een beetje moeilijk. Moet ik 't in LA dan toch maar proberen als filmster? Mijn Nederlandse accent betekent waarschijnlijk dat ik als *boef* moet optreden (Hauer, Krabbe), maar ja, ik ben flexibel. Nou ja, ik zal zien wat er nog mogelijk is met mijn reisschema...

Uit: "Dirk-Jan: de ongeautoriseerde autobiografie", verkrijgbaar in de betere boekhandel ;-)

::20021103::
kookpunt. Zondag 3 november, en het is hier bloedheet... (nb. je bent waarschijnlijk tamelijk ziek als je bloed 35 graden is...). In de Bellview is een vriendelijke oosterbuur met een auto; en gisteren zijn we wat gaan rondrijden, met wat Engelsen en Zweden, en hebben de nabijgelegen waterval bezocht; erg mooi; foto's gemaakt enzo. Vlak bij de waterval (ik ben de naam even kwijt) was een toeristendorp, met een Duits restaurant waar we wat sauerkraut gegeten hebben. Ha. Rare ervaring hier in de hitte, aan de andere kant van de aardbol. Behalve die Duitser en ik waren de anderen ook niet direct gecharmeerd van de smaak. Oh well.

Daarna Trinity Beach bezocht, een smal strandje in de buurt. Een flinke bries, hoge golven en een voetbal, wat heeft een mens nog meer nodig? Daarna terug naar Cairns. Duitser slaagde erin nog twee (!) lantaarnpalen te rammen, en bovendien begaven de remmen het. Maar toch veilig 'thuis'gekomen. Pizza gegeten. Duits spreken is wel een... uitdaging. Word er al iets beter, iets minder slecht in. Terwijl ik me concentreer om die naamvallen goed te krijgen, vergeet ik de meest alledaagse woorden... Uebung macht den Meister luidt een zelfbedacht spreekwoord.

De avond verder besteed aan het 'chatten' met wat familieleden; erg geslaagd, en voor herhaling vatbaar! Als ik online ben, ben ik bereikbaar als 'djcbgnu[at]hotmail.com', via MSN Messenger.

[Unix-gebruikers kunnen Gaim gebruiken, natuurlijk met mijn PiPo-plugin voor allerlei leuke effecten; in combinatie met dialectize.el kun je zelfs automatisch in het Haags, Twents of Zeeuws chatten ;-). Ok, genoeg over over mijn hobbyprojectjes... ;-]

De rest van de avond nog wat rondgehangen in Cairns; begin nu wel een beetje in herhalingen te vervallen. Ik ga vandaag maar eens wat stichtelijks doen, zoals het lezen van een boek, of wat zazen-meditatie ;-) En wat nadenken (*niet* tijdens de medidatie natuurlijk) over mijn plannen voor volgende week. Ik heb in ieder geval al wat voordelige vluchten naar Sydney gezien; maar misschien neem ik de bus.

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)