Odyssea
Dirk-Jans saaie reisverslag...
::20020727::
Nog 4 nachtjes slapen...

Jeannette is jarig vandaag. Gefeliciteerd!

Medicijnen en aandelen zijn binnen; aandelen kunnen nu alleen nog maar omhoog (famous last words...). Grof vuil is weg.

Meer spullen weggegooid, afwas gedaan (tip: laat macaroni ham kaas niet te lang onafgewassen staan). Nog meer spullen weggegooid, keuken ontruimd.

Beetje halfhartig gesport, voorlaatste training.

Vanavond afscheid genomen van Suuz; wat gedronken in de stad; gezellig. Ze had, heel attent, zelfs nog een boek voor me gekocht, Warlock van Wilbur Smith; lijkt een erg leuk boek, dat speelt in het oude Egypte. Bedankt Suuz! Afscheidnemen is zelden leuk, en dit geval was geen uitzondering...

::20020726::
Nog 5 nachtjes slapen...

Morgenochtend komen de stoere mannen van het grof vuil mijn overtollige rommel ophalen; ik kan ook nog een aantal dingen laten staan voor de huisbaas. Een aantal andere dingen heb ik al buiten gezet, en naar goed Moerwijks gebruik zal daarvan morgenochtend al een deel zijn weggehaald door rommelminnende buurtgenoot... Sterker nog, er is nu een donkere meneer verpakt in een gele regenjas al wat dingen aan het uitzoeken as we speak. Ik geloof dat zijn keuze is gevallen op een klein lelijk tafeltje waarop op de telefoon stond.

Oh, de Reageer-functionaliteit zou nu moeten werken; ik heb de
daarvoor verantwoordelijken gemaild, en ze hebben de bug gefixt; en het lijkt ook te werken nu.

Morgen ga ik aandelen kopen. En medicijnen.

::20020725::
Nog 6 nachtjes slapen.

Vanochtend Wat geprutst links en recht, wat adreswijzigingen doorgegeven. etc. etc. 's Middags nog een klein beetje gewerkt. Nog even gespeeld met de Blogger-code; Martin W. wees op wat kleine spelllingthingies; de Reactie-mogelijkheid lijkt nog niet goed te werken; als ik ben ingelogd (cookie etc.) op de site die de reacties regelt, dan kan ik probleemloos reacties toevoegen, en anders lukt het niet. Hmmm...

Sport. Vanavond tamelijk fanatiek gesport; heb m'n normale rondje gedaan enzo; als speciale verrassing
heb ik me door Gabrielle enigszins laten instrueren in de zg.
Pilates
trainingsmethode. Leuke oefeningen, dat zeker; ze vergden wel
enige souplesse / gratie -- ik vrees dat 'houterig' nog de meest positieve term is die ik kan verzinnen voor mijn pogingen... Maar goed, zeker de moeite waarde om nog eens te proberen.

Toen ik vervolgens naar huis wilde gaan bleek een welhaast tropische regenbui te zijn losgebroken; tijdens het schuilen
heb ik nog een flink stuk van Michael Boogerts heroische overwinning kunnen zien op EuroSport.

::20020724::
Nog 7 nachtjes slapen.

Vandaag heb ik 't merendeel van mijn rommel naar Hellendoorn verhuisd; het wil hier echter nog niet veel leger worden, want het is hier al maanden behoorlijk leeg; de meubels die er nog staan gaan vrijdag mee met Grof Vuil. Ik heb een briefje bij de C1000 supermarkt opgehangen voor geinteresseerden, maar heb tot dusverre nog geen reacties ontvangen.

Korea. Vorig jaar heb ik een of andere technische tutorial op het het net gezet; en nu bleek iemand het vertaald te hebben in het Koreaans! Alleen, ze waren vergeten mijn als bron te vermelden; ik heb ze gemaild en ze hebben het hersteld 'I'm sure that I didn't try to steal your authority'. Misschien moet ik Korea maar aan toevoegen aan het lijstje met reisbestemmingen?

::20020723::
Nog 8 nachtjes slapen...

Productief dagje vandaag; heel wat dingen kunnen doen. Ik geloof dat ik nu wel alles onder controle begin te krijgen. Gelukkig maar. 'Mijn' huis staat sinds vanochtend ook te koop, om mijn spoedige heengaan nog maar eens extra te accentueren... Mijn lelijkste serviesgoed wilde ik in de glasbak kieperen, maar overschat nooit je buurtgenoten, en nu zit een Afrikaan met mijn borden. Fijn hoor. Vrijdag komt Grof Vuil de overgebleven rommel ophalen. Morgen naar Hellendoorn wat dozen wegbrengen.

Permalinks. De zg. permalinks werken nu eindelijk ook naar behoren; Blogger eist kennelijk dat die dingen niet in een DateHeader staan... *zucht*. Met die permalinks kun je naar specifieke dagen linken, en de ze zijn gekoppeld aan de blokjes () onder aan dagboekentries. Ik gebruik die links zelf ook; aan de rechterkant van de pagina zit een linkje 'Reisschema', dat altijd
naar de dagboekentry wijst waarin het reisschema staat.

ReagerenZanetti gaf nog wat communicatie-advies inzake de 'Reageer' functionaliteit. Als je reageert en de reactie toevoegt, verdwijnt het venster niet, maar wordt het ververst met de zojuist toegevoegde reactie; sluiten van het venster gaat, verrassend, door op de 'Sluiten' knop te drukken. Reacties zijn dus voor *iedereen* te zien; wie me persoonlijk iets wil zeggen, kan me gewoon e-mailen.

::20020722::
Nog 9 nachtjes slapen.

Lief dagboek...

Rustig dagje vandaag; weer een heleboel ingepakt, bijv. mijn cd-verzameling. Ik heb twee cd's gebrand met 'best of' muziek, zodat ik die herrie ook aan de andere kant van de aardbol niet achter me hoef te laten..

's Avonds bij Jeannette en Mark gegegen, moussaka. Dat smaakte goed; waarschijnlijk beter dan mijn macaroni-ham-kaas! Met de bosatlas op schoot ontdekte ik dat Papeete geen eiland is, maar de hoofdstad van Tahiti. De reisverslagen die ik er over lees zijn echter geen van alle erg positief; erg duur en een onvriendelijke bevolking. Hmmmm.... Papeete/Tahiti was deel van de 'package', maar dit klinkt niet goed; misschien moet ik m'n verblijf in N-Zeeland maar een paar dagen verlengen en Tahiti overslaan... Maar goed, nog maaaanden om daarover na te denken.

Nog even gebeld met Suuz, gechat met Arean; Vonneke was ook online, maar bleek niet al te chatterig. Tja.

De toenemende leegheid in m'n huis is wel wat typisch; ik heb er toch meer dan 4 jaar gewoond, met wisselende hoeveelheden plezier. Ik zal het ook niet echt missen, maar heb wel het idee een Tijdperk af te sluiten. Wat de toekomst brengen moge...

::20020721::
Nog 10 nachtjes slapen!

Ik heb ondertussen een reageer-functie toegevoegd; niet dat ik veel reacties verwacht op mijn belevenissen, maar ach, features toevoegen is altijd leuk. Reageren kan door op het 'Reageer'-linkje onder aan de dagboekentry te klikken...

Vandaag wat laatste kledinginkopen gedaan; wat wegwerpbare boeken gekocht bij De Slegte, meer rommel weggegooid, beetje gesport, gelezen... kortom een ontzettend saaie dag die ik het liefst zo snel mogelijk vergeet.

Info

Reisschema

Contact

Mail Dirk-Jan

Archief

Links

DJCB Software
ArtOlive

Advogato
Gnome
GNU
Kuro5hin
Slashdot
Straightdope
This page is powered by Blogger. Isn't yours? weblog commenting
(c) 2002 Dirk-Jan C. Binnema (djcb)