2008-12-15
 
et tu, brute?
ROME, HELSINKI - De afgelopen week was ik in Rome, de Eeuwige Stad, in het kader van een bruiloft. Ik was nog nooit in Rome geweest - maar ik kan het zeker aanraden. Er zijn heel veel bezienswaardigheden, en een groot deel van de belangrijkste is op loopafstand van elkaar - zeg, het Colosseum en de Sint Pieter. Eten was werkelijk een feest - en betaalbaar - al ben ik natuurlijk gewend aan Finland, waar veel dingen nogal duur zijn.

Ik was erg geïnteresseerd in de plek waar Julius Caesar in 44 v. Chr. vermoord werd, ergens in de buurt van de Campus Martius (of Campo Marzio, zoals het tegenwoordig heet). Niets daar herinnerde nog aan de historische gebeurtenis, helaas. Maar toch een bijzonder gevoel, 2052 jaar later. Ik kon het bijna voor me zien gebeuren.

De bruiloft zelf was een groot succes. De katholieke kerkdienst was mooi en stijlvol - zelfs voor ongelovigen. En het bruiloftsfeest was ook topklasse. Italianen weten hoe goed voedsel smaakt. Er wordt heel veel zorg besteed aan de details, de kruiden, de combinaties van smaken en hoe het eruit ziet. Als het huwelijk zelfs maar half zo goed wordt als de bruiloft, ziet het erg goed uit voor A&V....

De newlyweds zijn nu op huwelijksreis naar Nieuw Zeeland, dat ik nog steeds beschouw als het mooiste land dat ik ooit bezocht.

En nu weer terug in Finland, dat bedekt is was met een witte deken. Hier gaat het normale leven weer verder... Ik ben nog een nieuwe blog gestart, Emacs-Fu, waar ik probeer de tips & trucs voor Emacs, die ik de afgelopen tien jaar heb opgedaan, te delen met anderen.

Ondertussen ook nog een jaar ouder geworden, als n mijn leeftijd is, dan geldt:



Emacs, the UberEditor Powered by Blogger