2006-04-29
 
druk druk
HELSINKI - Zaterdagmiddag.

Donderdag hadden we een feestje wegens het behalen van een of andere milestone. Een bijeenkomst in een soort casino - roulette met mijn Russische collega's... hmmm... Naderhand gingen we naar Kalle - een disco bekend om z'n donderdagavonden. Het magische wachtwoord om binnen te komen is "jonna", de naam van onze lieftallige secretaresse. Ik kreeg weinig kans mijn danstalent te demonstreren - maar werd besprongen door enkele van mijn Finse collega's. Terwijl ik over de grond rolde bedacht ik dat dat toch niet de bedoeling kon zijn. Ooit moet de tijd van volwassenheid toch aanbreken? Tegen drieën verbaasde ik me erover dat het nog steeds vol was met dansende mensen. Donderdagavond! Waren die allemaal werkloos ofzo?! Toen herinnerde ik me dat ik vrijdagochtend om 09:00 uur een belangrijke meeting heb -- whhoeps!

Ik ben ook uitverkoren om naar GUADEC te gaan, in Vilanova, eind juni. Ik heb d'r zin an! Vorig jaar was het erg geslaagd. Goed om de gezichten te zien achter de software die ik dagelijks gebruik. Ik ben natuurlijk met name ook geïnteresseerd om te zien hoe we al die software ook kunnen gebruiken voor het Maemo-platform. Het gaat er niet alleen om, te proberen zuinig te zijn met geheugen (zoals tinymail -- "combining evolution and intelligent design" :-) , maar ook om slimme dingen te doen met de UI (zoals Dates - zoom-in/zoom-out in m'n kalender!)

Dit weekend wordt ook erg druk. Vanavond een Margarita-feest bij Alex, en morgen een diner in verband met het Finse Vappu-feest. Dit Vappu is eigenlijk het feest van de Walpurgisnacht, zoals ik vorig jaar al beschreef. In de praktijk is het echter een drankorgie die op zondag begint, en zich tot diep in de maandag (1 mei, vrije dag) uitstrekt met een dronken picknick in het park.

En dan is Gary uit Birmingham ook nog in de stad - ik ken hem van onze tijden in Bangkok en later Vientiane, Laos. Goed om hem weer te zien, na bijna vier jaar... De tijd vliegt.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger