2007-04-15
 
lauttakitsch
HELSINKI - Alweer een week verder sinds mijn laatste blogentry. En het was een drukke week. De foto heb ik zojuist gemaakt; zelden zag de hemel er zo kitschig uit :-)

modest

Na me in voorgaande weken vrijwel uitsluitend bezig gehouden te hebben met papierarbeid en vergaderingen, was er nu weer tijd en noodzaak om wat code te schrijven. Mij werd gevraagd hoe goed of slecht modest (een project voor een nieuwe 770/N800/... e-mailclient) nu eigenlijk functioneert -- en daarvan een kleine demonstratie te geven. En hoewel we heel veel goede code hebben geproduceerd, waren er nog wat kleine stapjes nodig hier en daar. Het is immers wel aardig dat dingen als het sturen en ontvangen, lezen en schrijven van mail ook functioneren als ik het programma wil demonstreren. Het is makkelijk om in een demonstratie de toeschouwer de indruk te geven dat het project verder gevorderd is dan de werkelijke toestand, en dat probeer ik altijd te vermijden, omdat het later maar tot teleurstellingen leidt. Maar anderszijds vond ik het wel gerechtvaardigd om een beetje tijd te besteden aan het zichtbaar maken van de gedane arbeid. En zo geschiedde.

Veel van de nieuwe code is nog niet beschikbaar in SVN, maar dat gaat de komende week gebeuren. Er is nog heel veel te doen, maar het is fraai te zien hoeveel vooruitgang we maken, na slechts een paar weken geconcentreerde ontwikkeling. Stay tuned.

churchill

De laatste week heb ik elke dag wel een uur gerend (en zaterdag het dubbele), en dat blijkt heel goed samen te gaan met hoorboeken. Zo bracht ik enige tijd door met John Keegans biografie van Winston Churchill (samenvatting). Ik wist wel wat over de Britse prime-minister tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar na dit boek is mijn respect voor de man zeker toegenomen. Werkelijk een man van principes, met zwakheden, maar toch met de kracht om z'n land door een van de moeilijkste perioden te leiden. Boek kan ik aanraden.

franklin

Het tweede boek dat ik beluisterde, was de autobiografie van Benjamin Franklin (online-versie). Het grootste kritiekpunt is dat het boek slechts de eerste helft van zijn leven beschrijft. Het biedt echter een zeer fraaie blik in de wereld en denkwereld van Benjamin, een man van vele talenten, op het gebied van uitvindingen, politieke vernieuwing, geschiedenis, de drukpers, diplomatie, ... enzovoort. En natuurlijk een van de founding fathers van de Verenigde Staten.

De stijl is (niet geheel onverwacht) wat plechtig en stijf (Stewie Griffin), maar toch ook geestig hier en daar. En duidelijk wordt de enorme nieuwsgierigheid en opmerkingsgave van Franklin. De biografie geeft ook een interessante kijk in de wereld van zo'n 250 jaar geleden. Voor wie niet terugschikt van wat plechtstatig Engels, kan ik het zeker aanraden.

Labels: ,



Emacs, the UberEditor Powered by Blogger