2009-05-07
 
thuis

Zo, ik ben weer thuis na een weekje in Nederland. Het was een bijzonder drukke week, met 2 nachten gereserveerd in elk van resp. Hellendoorn, Amsterdam en Den Haag en nog een nachtje in Antwerpen. Het bezoek was met name bedoeld om m'n familie weer eens te zien - en dat is bijzonder goed geslaagd. Voor het echte ontspannen zal ik nog een andere vakantie moeten plannen, denk ik :-)

Afgezien van de familiaire ontmoetingen was er nog wel plaats voor enig toerisme. Zo zag ik voor het eerst van mijn leven de Keukenhof – het was heel erg druk in de Keukenhof, maar best de moeite waard. En het kostte wel wat moeite - meer dan een half uur stond ik in de rij (op Schiphol) voor een kaartje.

Ook leuk was Amsterdam op Koninginnedag. We waren op de grote rommelmarkt in het Sarphatipark, waar mijn neefje en nichtje hun commerciĆ«le talenten aanscherpten in resp. het verkopen van armbandjes en een ballengooitent. Gedurende de dag begon langzaam de geruchten rond te gonzen van 't drama in Apeldoorn…

In Scheveningen bekeken we een zandkasteel, en dartelden vrolijk op het strand. Mmmmm….

Voor Antwerpen hadden we helaas niet zoveel tijd. Het is een leuke stad, er is heel veel te zien, en het bier is er goed en goedkoop. Geen wonder dat er heel veel Nederlanders waren! (met 28% de grootste groep toeristen, volgens de statistieken).

In de nacht van dinsdag op woensdag landde het vliegtuig weer op luchthaven Vanttaa, bij Helsinki. Ik was nog in staat gebleken mijn sleutels te verliezen in het vliegtuig :s. Het kostte enige overredingskracht die sleutels weer terug te krijgen - het leek er enige tijd op dat ik tot de volgende dag zou moeten wachten op de afdeling Gevonden Voorwerpen. Maar, met wat geluk kreeg ik m'n sleutels nog terug. Ca. half drie waren we thuis - moe maar tevreden.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger