2007-03-11
 
viikonloppu
HELSINKI - Zondagavond. Heerlijk rustig weekeinde met AC, beetje gedronken, gegeten, hardgelopen en een beetje code geschreven. Ik heb nog wat ideeën ontwikkeld, die ik de komende week eens ga uitwerken.

boeken

Deze week eindelijk weer eens wat gelezen. Allereerst, Ready for Anything van Gettings Things Done-bedenker David Allen. Een verzameling van tips, columns etc., die ook al elders verschenen zijn. Weinig nieuws voor wie dat Getting-Things-Done boek gelezen heeft, en/of blogs als Lifehack en 43 Folders volgt.

Lees dan 207(!) Great Tips To Make 2007 Your Best Year Ever.

Daarnaast las ik Ernest Hemingways (1899-1961) The Old Man and the Sea (1952). Een vertelling over een oude Cubaanse visser, die alleen de zee opgaat en daar een bittere strijd levert met de Grootste Vis Ooit. Daarbij spreekt hij met zichzelf, een oude man, alleen ver op zee, een strijd etc. etc.; allemaal graag geziene attributen in de symboliekpuzzels waarmee literatuurkenners zichzelf graag bezighouden - en al meer dan 50 jaar. Best een aardig verhaal, maar ik moet mijn literaire zintuig nog wat verder ontwikkelen om de werkelijke grootsheid te kunnen waarnemenm, I s'pose.

worldmapper

Aardige website: Worldmapper. Land gevisualiseerd door de oppervlakte van landen op de wereldkaart op te blazen danwel in te krimpen aan de hand van bepaalde kengetallen.

Het plaatje rechts toont bijvoorbeeld de relatieve uitstoot van CO2; eindelijk eens een wereldkaart waarin Nederland ook zichtbaar is :) Nederlands is ook een van de grootste exporteurs van zuivelproducten.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger