2006-11-19
 
corazones locos
CASTELLON - Na een dagje Barcelona en twee dagen Madrid, ben ik nu met Ann-Christin in Castellon, waar we wachten op de trein terug naar Barcelona, en dinsdag vliegen we terug naar Helsinki.

Madrid is een bijzonder mooie stad, vol met cultuur en prachtige gebouwen. We bezochten het bekende Museo del Prado, en we troffen Nokia-collega Javier tweemaal voor wat bier en eten. In Madrid krijgt men bij het bestellen van een biertje ook ¨tapas¨ -- een klein hapje, plakjes worst, olijven etc. Maar in een restaurant ¨tapas¨ eten is een buitenlandse uitvinding.

In Helsinki houdt men niet zo van dat soort hapjes bij de borrel: zonder eten word je sneller dronken.

Gisteren volgde de bruiloft van Grisela en Antti. Het Spaans/Finse koppel had Castellon uitgezocht voor een enorm feest. Na een light-weight-katholieke en mooie huwelijksplechtigheid volgde een enorm diner-dansant, met de nadruk op diner. Ik ben eigenlijk niet zo´n liefhebber van bruiloften, maar het was bijzonder geslaagd, en zeer, zeer overvloedig. 200 mensen, 50-50 mensen uit Spanje en Finland, en de verschillende culturen vermengden zich soepeltjes - met als hoogtepunt de bruidegom die op het podium sprong en een emotionele versie van ¨You look wonderful tonight" speelde op de piano en zong, voor zijn vrouw.

Oh ja - de oplossing van het raadsel van de vorige keer: leg de eerste munt precies in het midden van de tafel, en spiegel dan elke munt van de ander.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger