2006-09-10
 
tallinn
HELSINKI/TALLINN - Dit weekeinde ging ik naar Tallinn voor een ontmoeting met (de tegenwoordig blogloze) Jorn. Een Baltische GNOME-2.16 release party, zeg maar. Tallinn is 80 kilometer verwijderd (twee uur varen met de snelle boot) van Helsinki, en is een populaire weekendbestemming. Estland is veel goedkoper dan Finland, hoewel het verschil kleiner wordt. Maar alcohol, onderkomen en eten is nog steeds zeker de helft voordeliger.

We lunchten en dineerden - en bekeken daartussen de resten van een klooster ten noorden van het centrum (Pirita). En de resten van de brug naar Helsinki - een prestigeproject uit het Sovjet-tijdperk. Jorn weet een anekdote over ongeveer elke cm2 in Estland - erg interessant.

's Avonds gingen we stad in voor een dosis bruisend nachtleven. Je kunt er goed uitgaan. Finnen kwamen er altijd al veel, maar tegenwoordig zijn er ook veel groepen Britten voor hun stag night resp. hen night, die bij voorkeur in ondergoed of kleding van religieuze aard plaatsvinden. Beetje vervelend.

Wij lieten ons de feestvreugde natuurlijk niet ontnemen, en kwamen terecht in Club Hollywood in het Sõprus gebouw. We verwachtten een soort disco, maar er speelde een band ('Winny Puhh'). In hun ondergoed en met Kiss-make-up. En met harde rock en een krijsende zanger (in het Ests). En het publiek vond het prachtig. Vooral toen ook nog een kwartet zeer schaar geklede danseressen opdook, met grote lakleren laarzen natuurlijk... (sorry, geen foto's...)

Zo ging het de hele avond verder - vrolijkheid alom. Behalve op het toilet. Het 'urinoir' bestond uit een grote pisbak van een transparant materiaal. Het spoelde niet door, zodat de bak al snel gevuld was met honderden liters pis. En net toen ik weer een bezoek bracht, kwam de bak los van de muur(!), en een urinetsoenamie storte zich bijna op mij. Ik kon gelukkig het meeste ontwijken, maar beschadigde daarbij mijn scheenbeen - een flinke schaafwond. (Maar het was het soort avond waarbij je dat pas de volgende dag bemerkt). Het toilet zag er daarna wel uit als Bangladesh, en ik maakte me uit de voeten...

Na de harde rockklanken, gingen we om een uur of vier nog wat wodka drinken bij kelderbar 'Levist Väljas', en daarna kan ik me niet veel meer herinneren, behalve dat ik om 10 uur 's ochtends semi-gekleed wakker werd in ons hostel.

Op tijd nog voor mijn ferry terug naar Helsinki, waar Ann-Christin mij opwachtte in de haven, en we lunchten bij het charmante Delicato... een geslaagd weekend. En het volgende is in Nederland.

linkorama


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger