2006-09-03
 
opladen
HELSINKI - Weekend - een rustige zaterdagmiddag. Na het traditionele bierdrinken-met-collega's op de vrijdagmiddag, ging het feest verder met bier + schnaps in Karl Johan en bier in Molly Mallone's... de precieze gebeurtenissen zijn onduidelijk, maar er is fotografisch materiaal aangetroffen met nachtelijke acrobatiek...

Eindelijk, eindelijk lijkt de herfst dan toch aangebroken in Finland. De zomer van 2006 moet wel de warmste zijn sinds... ooit. Nou ja, klimaten hebben de neiging te veranderen. Toch was ik een beetje verbaasd bij het lezen van het Wikipedia-artikel over Precolumbiaanse transoceanische contacten. De Romeinen berichten over een schip met 'Indianen' dat in Gaul (Frankrijk, waar de Romeinen heersten; behalve dan in een kleine dorpje...), nadruk van mij:

"Metellus Celer recalls the following: when he was Proconsul in Gaul, he was given people from India by the king of the Sueves; upon requesting why they were in this land, he learnt that they were caught in a storm away from India, that they became castaways, and finally landed on the coast of Germany. They thus resisted the sea, but suffered from the cold for the rest of their travel, and that is the reason why they left."

It is unclear whether these castaways may have been people from India or Eastern Asia, or possibly Native Americans. Edward Herbert Bunbury suggested they were Finns. This account is open to some question, since Metellus Celer died just after his consulship, before he ever got to Gaul.

(bron: Wikipedia)

Hmmm.....

neue klamotten

...en zaterdag verraste Ann-Christin mij met nieuwe kleren. Was het zo slecht gesteld met mijn garderobe? :-) Ik ben in ieder geval erg blij met mijn nieuwe broeken, boxers, overhemd, pullover en sokken. En ik hoefde er zelfs niet voor te winkelen... Spitzenklasse.

's Avonds bekeken we het vierde seizoen van Coupling, een BBC-serie met over de lotgevallen van zes vrienden -- inderdaad, een soort Friends.

gstreamer

gstreamer is geweldig. Zoals bekend is gstreamer een framework om audio/video te bewerken (Jono Bacon geeft een goede introductie).

Een van de zeer nuttige tools van het gstreamer-framework is gst-launch: een programma om op de command line een 'pipeline' te definiëren om mediadata te bewerken. Ik kreeg een directory vol met Musepack (.mpc) bestanden. Voor mijn portable muziekspeler wilde ik graag Ogg/Vorbis-bestanden. Geen probleem:

$ find -name '*.mpc' -exec gst-launch filesrc location=\{\} ! musepackdec !  audioconvert ! \ 
vorbisenc ! oggmux ! filesink location=`basename \{\} '.mpc'`.ogg \;
En alle .mpc worden omgezet in oggs. Excercise for the reader: de aanroep van basename gaat niet goed met bestandsnamen met spaties - los dit op :-)

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger