2006-09-20
 
nederland o nederland
HELSINKI - Ik ben weer terug in Helsinki na een kort bezoek aan Nederland. Afgelopen donderdag vlogen we naar Amsterdam, en brachten de avond door bij mijn zus in Den Haag. Erg leuk om elkaar weer te zien, vooral mijn nichtjes ook, die groeien als kool... Maar mijn naam ('Didi') nog niet vergeten zijn :-) We werken ook nog wat aan het lied voor mijn vader, die immers zondag zijn verjaardag viert.

Vrijdag zijn we bij de uitreiking van de Jong Talent 2006-trofee van ArtOlive, de internetgallerie van mijn andere zus. Het was een fraaie tentoonstelling, met als winnaar Floris Kaayk, die interessante animatiefilms maakte - eentje over elektrische insecten (QuickTime).

Na het nodige B Ram bier (Flash alert) kwamen we aan op de nieuwe VT-Wonen-waardige woonboot van mijn zus, waar we geen gat in de dag sliepen, vanwege de kinderen... en na wat Albert Cuyp vertrokken we naar mijn vader, in het fraaie Hellendoorn. Daar werd het niet erg laat, want zondag werd een drukke dag!

Zondag was het dan zover: het feest ter ere van mijn vaders 65e verjaardag. Een brede variëteit van ooms, tantes en allerlei mensen die mij nog kenden... leuk. Wel vaak hetzelfde verhaal vertellen natuurlijk. Waarom iedereen in Finland zelfmoord pleegt. Of Fins op Russisch lijkt. En waneer ik weer 'terug' kom. Huh?! Maar het was een leuk feest, met als hoogtepunt het smartlappenkoor. Nou ja, het echte hoogtepunt was natuurlijk het lied dat ik met mijn zussen zong voor mijn vader. Ik was niet zo goed bij stem, en overstemde mijn zussen een beetje. Maar het was goed gemeend, en mijn vader kon het bijbehorende cadeau (een bootreisje met ons, volgend jaar mei) zeer waarderen.

Maandag hielpen we met opruimen, en werkten we aan het vader-zoon gevoel door het gezamenlijk verslepen van zware meubelstukken. Geweldig. Na een lunch vertrokken AC en ik naar Amsterdam, moe maar voldaan.

Dinsdag was onze laatste dag in Nederland. We bezochten het Rijksmuseum (nou ja, het deel dat open was). Erg mooi. Pas als toerist leer je de schoonheid van (sommige dingen in) het eigen land echt te waarderen. We sloten de middag af met wat Amsterdamse terrasjes, en haalden het vliegtuig net. Mijn nieuwe schoenen bewezen ons goede diensten zodat we nog net op tijd die slurf in konden springen.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger