2006-09-23
 
moleskine
HELSINKI - Zaterdag. Een beetje ontspannen na een korte maar drukke werkweek.

Ik deed een code review, en zag hoeveel moeite sommige mensen toch hebben om GTK+/GObject goed te begrijpen. Een zeer belangrijke manier om code te structuren is om gebruik te maken van de OO-mogelijkheden van GObject. Of zelfs alleen maar de mogelijkheden om modulair te programmeren. Het lijkt misschien veel typwerk, maar met een codegenerator (zoals spuug) voor de boilerplate, gaat het best.

Maar er is natuurlijk ook nog een wereld te winnen met betere documentatie - waar is dat ultieme GTK+/GLib/GObject/... boek? Voor een grote groep ontwikkelaars is de leercurve nu eenvoudig te stijl.

En daar ben ik weer met mijn Getting Things Done (GTD)... het systeem werkt vrij goed, voor mijn dagelijkse werk. Ik heb zelfs tijd over om elke middag nog uurtje te sporten. Maar ik wil het systeem graag uitbreiden met mijn activiteiten buiten kantoor, privé en zo... Ik heb allerlei gedachten over de perfecte software daarvoor... daarover meer als het ontwerp een beetje uitgekristalliseerd is. modest++.

Het gaat natuurlijk niet alleen om technologie; een van de belangrijkste aspecten is om al die losse gedachten te noteren, en te organiseren. Zodanig dat ik mijn tijd niet meer hoef te besteden aan het piekeren of ik misschien iets vergeten heb. GTD-bedenker David Allen legt dat (en de rest van de methode) nog eens duidelijk uit in dit interview (MP3).

Omdat zelfs ik niet altijd een computer bij de hand heb, is het goed om ook een papieren oplossing te hebben. En van Ann-Christin kreeg ik een setje Moleskine notitieboekjes. Geweldig! En toevaligerwijs gebruikt deze GTD-op-papier-gebruiker diezelfde Moleskine-producten. Ik voel me een Patrick Bateman met zo'n nadruk op merkproducten voor alledaagse zaken... maar ze zijn precies wat ik nodig heb. Bedankt Ann-Christin!

We proberen een tripje te plannen naar St.Petersburg. Da's niet zo eenvoudig als naar veel andere bestemmingen - zo moeten we prijzige visa's hebben om Rusland binnen te komen, en lijken er allerlei andere geschreven en ongeschreven regels te bestaan. Het lijkt erop dat het Grotere Doel - zoveel mogelijk toeristen lokken - ondergeschikt is aan het kleinere doel van allerlei mensen die hier en daar een beetje geld verdienen door het toeristen een beetje moeilijk te maken... Vooralsnog gaat het echter voorspoedig, door het via een 'middleman' te regelen die weet hoe het Russische systeem bespeeld dient te worden.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger