2006-08-21
 
viikonloppu
HELSINKI - Maandagochtend. Geweldig.

Tijdens het backpacken ontmoet je dagelijks nieuwe mensen. Heel oppervlakkig natuurlijk - maar binnen zeer korte tijd doe je alsof je elkaar al tien jaar kent. Er is eenvoudigweg geen tijd voor lange initiatieriten - bij een tweede biertje is het al 'ouwe-jongens-krentenbrood'. Niets mis mee - en soms beginnen langdurige contacten ook zo vluchtig. Het leven in het buitenland is enigszins vergelijkbaar. Ik breng veel tijd door met andere niet-Finnen, allemaal in dezelfde positie. Het zijn de mensen die je telkens weer tegenkomt bij feesten en partijen :-)

Het duurt allemaal wat langer dan bij backpacken, maar uiteindelijk is het hetzelfde - na verloop van tijd verlaten bijna alle niet-Finnen weer het land. Terug naar eigen land, of op zoek naar verdere avonturen, elders. Het is dan ook een voortdurend afscheidnemen. Een gevoel dat al afdoende behandeld is in de film Highlander :-), maar goed de afgelopen zag ik toch al vier of vijf mensen vertrekken.

Gisteren was het de beurt aan Rike, de Duitse helft van een NL-DE combo (een van de vele!). Na Nepalees eten (bij 'Himalaya' - hoe origineel -- het andere Nepalese restaurant heet 'Mount Everest'). En daarna dronken mensen bekijken bij Kaarle XII - de stijlvolle disco, waarvoor mensen graag een half uur in de rij staan. Auf wiedersehen, Rike gaat naar Hongarije.

En eerder deze week was het afscheid van Minh, die teruggaat naar Parijs. We brachten de laatste uren door met hem - twee Nederlanders, een Duitse, een Fransman en een fles Jack Daniels. Au revoir Minh. En Minh had een fiets, die niet mee terugkon. En zodoende ben ik nu, voor een zacht prijsje, de trotse nieuwe eigenaar. Woest fiets ik rond, door heuvel en dal, brug, eiland, bos en weer naar huis. Geweldig!

Deze week zag ook mijn artikel over Tinymail voor Gnome Journal het levenslicht. Ik ontving enkele suggesties voor mijn eerste versie, en ik zond een verbeterde versie in. Tot een ieders tevredenheid - dacht ik. Ik was dan ook een beetje verbaasd om een aanvankelijk aangepaste versie te zien verschijnen - die m.i. minder van kwaliteit was. Het kostte enige moeite dat weer te herstellen, maar nu is de goede versie beschikbaar: Tinymail: evolution and intelligent design.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger