2006-08-28
 
knüppel aus 'm sack
HELSINKI - In een aantal Duitstalige blogs doet een meme de ronde. Je beantwoordt een aantal vragen in je blog, en werpt het virtuele estafettestokje dan in de richting van de volgende. Ik ontving het stokje van Ann-Christin. De regels zijn niet helemaal duidelijk, vandaar dat ik de vrijheid neem in het Nederlands te antwoorden. Duits is tenslotte nur ein komisches Holländisch. Oder?

Warum bloggst du?
Seit wann bloggst du?

Ik ben in 2002 begonnen, toen ik een reis rond de wereld maakte. Het leek me wat onbeleefd om mensen te spammen met e-mails. Een blog is beter: wie geen zin heeft om het te lezen, hoeft die ongevraagde e-mails ook niet te wissen. Later bleek dat mensen die ik helemaal niet ken kennelijk ook geïnteresseerd waren.

Oh ja, blog is kort voor weblog, en wordt derhalve uitgesproken met een g (zoals bij Bach), en niet als bloggue. Tenminste, dat vind ik.

Selbstportrait?

Rechts. In Tartu, Estland.

Warum lesen Leser Dein Blog?

Is het mijn filmsterrenleven? Zijn het mijn diepzinnige technische analyses? Of toch de vele foto's van mij? Ik weet het niet.

Ik denk niet in termen van doelgroepen enzo, dus de onderwerpen die ik bespreken strekken zich uit van mijn broodbeleg tot programmeertalen, maar zijn veelal technisch van aard. En als ik reis ligt de nadruk daarop.

Welche war die letzte Suchanfrage, über die jemand auf Deine Seite kam?

"raadsels Stel je hebt 8 ballen". Dat leidt naar het volgende raadsel:

Stel je voor: je hebt 8 biljartballen waarvan een zwaarder is dan alle andere, die hetzelfde gewicht hebben. Om te bepalen wat de zwaarste is, heb je de beschikking over een balans. Hoe vaak moet je wegen om de zwaarste te vinden?
Denk eerst na, en zie dan hier de oplossing...

Welcher Deiner Blogeinträge bekam zu Unrecht zu wenig Aufmerksamkeit?

Oh, ik ben erg tevreden over de respons.

Dein aktuelles Lieblings-Blog?

Hmmm... vele. Voor politiek-militaire zaken lees ik ik graag Belmont Club. Ik ben het niet altijd met 'm eens, maar interessant is het wel. Ik lees graag Creating Passionate Users van Kathy Sierra. En met name lees ik veel planets, zoals Planet GNOME. En, meer persoonlijk, de blogs in mijn blogroll.

Wie viele Feeds hast du aboniert?

Ongeveer 30. Ik gebruik Liferea.

Welches Blog hast du zuletzt gelesen?

Accent Français. (Maar Steve Yegge schrijft veel te veel, zelfs als het over emacs gaat; Joel Spolsky is soms interessant, en Noam Chomsky... is een linkse intellectueel wiens verdediging van de Rode Khmer zijn andere meningen verdacht maakt...)

An welchen Blog wirfst du das Stöckchen weiter?

Aan David, een sympathieke Ier en Nokia-collega, die het nog ver gaat schoppen.


2 Reacties:

hey you were supposed to answer in german!!

By Anonymous agathe, at 31/8/06 18:34  

i never play by the rules :) hehe

By Blogger djcb, at 5/9/06 00:27  

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger