2006-08-14
 
Aux frontières de la nuit, dans un rêve infini
HELSINKI - Zondagavond; het weekeinde is alweer bijna voorbij. Zaterdag brachten we door in de eeuwing zingende Finse bossen. Een van Ann-Christins collega's bouwt een huis, ongeveer dertig kilometer verwijderd van Helsinki. Op die afstand kun je al flink stukken land kopen voor relatief weinig geld. Finland is bijna zo groot als Duitsland, maar er wonen slechts vijf miljoen mensen... [en Libanon en Israel tezamen zijn kleiner dan Nederland, maar dat terzijde].

Ik reed wat rond op een 'quad' (foto's: ©AC). Dat gaat goed! Daarna was het tijd voor andere stoere mannen- (en vrouwen-) activiteiten, zoals houthakken. Het duurde even voordat ik de techniek te pakken had, maar daarna ging het best aardig. Bezweet, en met slechts enkele snijwonden verzamelde ik genoeg hout voor de koude winteravonden. Om bij mijn open haard (gezeten op een berenvel natuurlijk) wat poëzie te lezen ofzo, met een glas Koskenkorva.

Muziek: Manigance. Eternal Tears of Sorrow.

Ook nog wat gewerkt aan m'n software... GTK 2.10 lijkt wat crashgevoeliger dan haar voorgangers. Waar je vroeger nog een *waarschuwing* kreeg als je als een widget op incorrecte wijze bejegend, krijg ik nu direct segfaults..., bijv. bij GtkAssistant en GtkComboBox.

Eindelijk de oorzaak gevonden voor de problemen in Irak, en de ontplofte Space Shuttle: Powerpoint...

Tenslotte nog wat technisch leeswerk: Proceedings van de Linux-kernelconferentie 2006 in Ottawa. En, voor de doorbijters, de Proceedings [PDF] van de GCC Summit 2006.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger