2006-07-09
 
kesä suomessa
HELSINKI - De zomer blijft maar aanhouden hier in Finland; 28°C, geen wolkje aan de lucht. En heel Finland is op vakantie. Weinig meetings en rapporten, zodat ik tenminste wat kan doen op kantoor :-)

En woensdagochtend, kwart voor zeven, was het zover: Ann-Christin landde op Vanttaa, na haar Zuidoostaziatische odyssee, na meer dan vijf weken. Woorden schieten te kort etc. etc.; het was erg goed haar weer te zien. Ze heeft heel veel foto's gemaakt.

evolution + intelligent design

Philip sprak al eerder over het gebruik van mmap in libcamel, en voegde nu de daad bij het woord. De eerste resultaten lijken erg bemoedigend. Evolution/libcamel gebruikt voor een zekere hoeveelheid mail meer dan 100Mb geheugen, terwijl libtinymail/libcamel daar slechts enkele Mb's voor nodig heeft; en mmap zou voor meer verbeteringen moeten zorgen (met name in snelheid). En daarmee is libtinymail zeer geschikt geworden voor semi-embedded systemen, zoals de Nokia 770. En dan neem ik de voortdurende API-wijzigingen in tinymail graag op de koop toe :-)

De code van modest (het tinymail-gebaseerde e-mail programma) is nog steeds niet publiekelijk beschikbaar - ik werk er aan, maar dingen gaan soms langzaam in grote bedrijven... Ik kijk er in ieder geval naar uit om een vlot, stabiel email programma te hebben voor m'n desktop. En ik kijk er naar uit om met anderen samen te werken om daartoe te komen. De laatste tien jaar heb ik mutt gebruikt, maar misschien wordt het eens tijd voor wat anders...

catalonië

Nog een interessante observatie uit Vilanova (GUADEC). Het stadje ligt in Catalonië. Zoals bekend spreekt men er geen Spaans maar Catalaans (in mijn oren klinkt het als een mengsel van Castilliaans ("Spaans") en Frans). Ik wist wel dat ze er een beetje nationalistisch (nou ja, regionalistisch) waren, maar dat het zo sterk was...

De foto (rechts) nam ik de dag nadat Frankrijk Spanje versloeg tijdens het WK. En ook in de Sagrada Familia liet men niet na de Catalaanse gevoelens van Gaudi te vermelden. En ongeveer een maand geleden stemde zo'n driekwart van de Catalanen voor het uitbreiden van de autonomie.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger