2006-06-01
 
an unforeseen future nestled somewhere in time
HELSINKI - Zondagavond bracht ik Ann-Christin naar vliegveld Vantaa, vanwaar ze vertrok naar Bangkok, voor meer dan vijf weken reizen door Thailand, Vietnam en Cambodja. Het is natuurlijk vreemd haar zo lang te missen. Maar die reis is natuurlijk geweldig. Wie door mijn oude blog-entries klikt (2002-2004) kan zich er een voorstelling van maken. Zuid-Oost Azië is een geweldig gebied om te bereizen - zeer interessant, veilig en goedkoop. De balans tussen authentiek en westers begint echter in een bedenkelijke "het nieuwe Spanje"-richting over te hellen. Dus wees er snel bij :-)

Ann-Christin is in ieder geval veilig aangekomen, en heeft het zelfs te druk om haar Flickr-pagina bij te werken. En da's bijzonder :-) Inmiddels is ze in Hanoi aangekomen.

Hier in Helsinki gaat het werk natuurlijk gewoon door -- zoveel dingen te doen en te regelen. Ik heb niet al te veel tijd om aan modest te hacken, en 'vergeet' soms ook om mijn code mee te nemen naar huis voor wat ontspannend coden in de avonduren. Maar ik probeer elke dag 2-3 uur vrij te maken om wat te hacken. Vandaag ontdekte ik hoe eenvoudig het is om de volgorde van de kolommen in een GtkTreeView dynamisch (ie., met de muis) te wijzigen: gtk_tree_view_column_set_reorderable. En ik maakte wat speciale vergelijkingsfuncties, zodat bijv. bij het sorteren op Subject: een eventuele Re:/Fwd:-prefix genegeerd wordt. Leuk.

Oh, en in enkele dagen is het 06-06-06 - reden genoeg voor de (Inter)National Day of Slayer, ofwel de hele dag Angel of Death en South of Heaven. (En CVS-Rhythmbox heeft plugins voor album-art en songteksten :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger