2006-06-16
 
hop
HELSINKI - Duitsland heeft gewonnen van Polen, beetje geluk, beetje verlenging, maar ze waren toch net een tikje beter. Ik zag het spannende schouwspel bij collega Marius (oud interview). Ik kan me langzaam gaan opmaken voor vrijdag, voor de strijd met de mannen uit Ivoorkust. Een aardige browser-plugin: FootieFox (dank aan Marja!), die de scores bijhoudt, en na elke goal (na 45 minuten) "GGGGOAAALLLL!" roept.

Werk is druk. Weinig tijd voor interessante zaken; maar ik maar vooruitgang met de saaie. Ook belangrijk. En vanochtend kwam Agathe mij verrassen met een lading vla (hopjes en vanille) (geweldig!! bedankt, ook Fredrik!). Agathe had ook nog een fraaie foto van de Margarita-party van zaterdag: ik zing met Alex - mijn excuses aan Eagles. Er staat zelfs ergens een filmpje online, maar om veiligheidsredenen...

Ok, van de roddelrubriek: Andy Wingo schrijft over de ouwejongenskrentebrood-atmosfeer in Planet GNOME. Voor echt venijnige, ad hominem kritiek moet je buiten deze planeet zijn. Zoals Robert Staudinger, die niet zo gecharmeerd lijkt van de entries van Philip. Kritiek is goed; maar opbouwend is beter. Ik weet persoonlijk best wat design patterns zijn, of geheugengebruik, maar lees de entries van Philip met veel belangstelling. En velen met mij. Al zou hij niets nieuws schrijven, dan nog zou het vestigen van de aandacht op deze dingen belangrijk genoeg zijn. En al zou elk 'lid' van de Planet-GNOME-club elk detail allang kennen, dan nog zijn er de lezers van Planet GNOME. En als het dan nog teveel is, zijn de entries eenvoudig te verbergen.

Nog slechts een beetje meer dan een week en dan begint GUADEC, de jaarlijkse Europese GNOME-conferentie. Ik was er in 2000 (Parijs) en vorig jaar in Stuttgart. En nu in Vilanova, vlak bij Barcelona. Ik ben natuurlijk erg geïntereseerd in de kennis die ik er kan op doen, zoals bij de voordracht van de eerdergenoemde Philip, of bij de vele andere presentaties (dat wordt nog moeilijk kiezen!), vele direct of indirect gerelateerd aan onze software.

Maar vooral is GUADEC ook een sociaal evenement. Eindelijk de gezichten (weer eens) ontmoeten achter de software die we gebruiken, waarop we bouwen, waaraan we bijdragen. Da's heel erg belangrijk. Veel meer dan in commerciële wereld van contracten en overeenkomsten, is de free software wereld gebaseerd op persoonlijke contacten. Op onderling vertrouwen, maar ook op de mogelijkheid om elkaar goed te waarheid te kunnen zeggen. Rechtstreekse communicatie is daarvoor heel belangrijk - een biertje drinken met iemand kan heel belangrijk zijn voor het vertrouwen. Da's tenminste mijn rechtvaardiging :-) Maar aan alle vriendelijkheid zal wel snel een einde komen als het GUADEC-voetbaltoernooi begint...

Maar zover is het nog niet. Morgen is Nederland - Ivoorkust. Ik probeer zoveel mogelijk Nederlands op te trommelen... en wie ons verder nog wil volgen voor het bekijken van de wedstrijd in de sportbar.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger