2006-06-13
 
el poema de la illuvia triste
HELSINKI - Maandag. Het was weer een lange dag, maar met succes. Na lange frustratie over een bug, greep ik mijn emacs (met verse .emacs), en hielp de ellendeling naar de volgende wereld. Olé! (trekt shirt over hoofd, maakt vreugdedans, bedankt het afwezige publiek)

Sommigen mensen wenden zich dagelijks meermaals tot hun opperwezen. Voor mij is dat het commando apt-get update && apt-get dist-upgrade. De totaal nutteloze drang op altijd het 'allernieuwste' te hebben. Zo vlak na een nieuwe Ubuntu-release, is er echter niet zoveel beschikbaar. Natuurlijk, de edgy-repo bestaat nu, maar er is nog niets interessants... geduld, geduld.

Trouwens, vanaf de huidige 'Dapper' is mijn ttb teletekst browser (screenshot) ook zo eenvoudig beschikbaar - wie ooit installatieproblemen had, en 'dapper' gebruikt, kan simpelweg apt-get install ttb doen, en alles gaat automatisch.

ttb gebruikstip: rechtsklikken op de pijltjes wijzigt de sub-pagina, alt-pijltje-links en alt-pijltje-rechts werkt zoals in een webbrowser.

Ik had ooit plannen om het programma verder uit te breiden, maar ach, het werkt best aardig. Bugs blijf ik natuurlijk fixen, maar sinds het laatste half jaar heb ik niet echt meer wat voorbij zien komen. Het is wel een van de programma's die ik zelf veel gebruik.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger