2006-06-20
 
De bal is een essentieel onderdeel van het spel
HELSINKI - Wow - Philip blijft verbazen. Zal ik een fanclub beginnen ofzo? Tinymail op de 770. Twee weken geleden ofzo werkte onze 'modest' (gebaseerd op tinymail) al in scratchbox emulatie-omgeving. Nu heeft Philip de laatste stap gezet. Met filmpje. Belangrijke tip: tinymail configureren met --without-background-music :-).

Ann-Christin zit inmiddels in Saigon in Vietnam; geruchten gaan echter dat ze begin juli weer richting Europa komt... ik hoop het!

En tijdens GUADEC kunnen we spreken over tinymail en modest; dat laatste begint zich ook aardig te ontwikkelen, en er zijn verschillende user-interfaces voor desktop en 770 (Maemo). De basisfunctionaliteit is aanwezig, en er is een ontwerp zichtbaar, een architectuur. En ik hoop dat de code ook *snel* beschikbaar komt...

Ja.... GUADEC... ik heb d'r zin an. Deze week zijn er nog wat belangrijke dingen die ik hier met voltooien. Dat vergt veel energie. Maar woensdag is er al het grote Nokia zomerfeest, ter gelegenheid van midzomer. Na de festiviteiten (in de middag), gaan veel Nokianen de stad in voor verder vermaak. Ik natuurlijk ook; maar mijn plan is Nederland - Argentinië. Ik ben benieuwd wat de twee B-elftallen er van maken. Ik vraag me af of de twee bondscoaches met elkaar afgesproken hebben de grootste vedettes thuis te laten... Als ik dat alles overleef, vlieg ik ergens in de vroege vrijdag naar Barcelona. Wat een leven!

Ik installeerde Linux kernel 2.6.17 (leesbare ChangeLog). Een van de verbetering is de splice systemcall. De data gaat vanaf het bronbestand (via DMA) naar het geheugen, en dan *zonder* kopie wordt weer DMA gebruikt om diezelfde data in het doelbestand te schrijven. (doet me denken aan een patch die ik honderd jaar geleden voor Sylpheed schreef...). Ik hoop eindelijk dat good-old cp eens gebruik gaat maken van dit soort dingen; nu zuigen grote kopieeracties (zeg, een 800Mb AVI) alle performance uit mijn machine.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger