2006-05-04
 
vappu
HELSINKI - Maandag -- een vrije dag hier! De Margaritaparty, zaterdag, was een doorslaand succes. Meer mensen per m2 dan in een veerboot in Bangladesh. Een grote vissenkom vol met drank, vruchten en ijs. Mensen die drinken, lachen en dansen, en tenslotte de sterke arm der wet die het geheel op vertrouwde wijze ten einde bracht. Alex, bedankt!

Heel veel foto's.

Zondag was er niet al te veel tijd om na te denken over de gevolgen van overmatig alcoholgebruik; de volgende festiviteiten stonden al in de startblokken. Want zondag was er Vappu. In Finland viert men met Vappu dat scholieren hun witte pet weer op mogen (dat mocht traditioneel alleen in de zomermaanden). En iedereen in Finland die met goed gevolg de middelbare school heeft afgesloten draagt met Vappu trots zijn of haar pet. Ongeacht leeftijd, sociale klasse of subcultuur - die pet past ons allemaal. De hele Finse bevolking leek zich in Helsinki verzameld te hebben...

Daarna had ik een etentje bij Karl-Johan. Het eten was werkelijk van hoge kwaliteit, en ik leerde enkele Zweedse en Finse drinkliederen - ik bedacht dat ik eigenlijk geen Nederlandse drinkliederen ken. Na kaviaar en een goed stuk biefstuk volgde nog een exquise dessert en koffie, en parallel aan het eten was er wijn en bier en drank van het type "raketbrandstof". Erg geslaagd dus - al schrok ik een beetje van de rekening. Nou ja, een keer per jaar...

Na het eten vertrok ik met Ann-Christin naar Botta, een bar aan de noordzijde van het centrum. Na meer dan een half uur(!) wachten konden we naar binnen. Botta was ook al vol met witte petten, en met een in panterpakken gehulde band die Finse klassiekers (naar ik aanneem) ten gehore bracht. En in Botta was Gary, waarover ik eerder al sprak. Na vier jaar zag ik 'm weer, geweldig! We dronken wat en bespraken onze avonturen als backpackers in Maleisië, Thailand en Laos. Lang geleden... maar mijn reizen in 2002 zijn eigenlijk nooit opgehouden. </melodrama> ;-)

Maandag bezocht ik Kaivopusto, het park in Helsinki waar men zich traditioneel verzameld, de dag na Vappu. Het park leek wel een vluchtelingenkamp, zo vol met mensen. Overal mensen die dronken, barbecue'den, of eenvoudig van de zon genoten. Maar het was zo druk, en er stonden lange rijen voor de schaarse toiletten. Mijn Japanse collega verwonderde zich over in het openbaar pissende vrouwen... Ik kon niet te lang blijven, moest nog wat werk verrichten, maar maandagavond had ik nog tijd voor een laatste bier met Gary.

Deze week was weer erg druk met veel papierwerk. Het gevoel dat mijn werk bepaald wordt door mijn Inbox is niet zo goed... Ik hoop de rest van de week tijd te hebben voor wat meer pro-actieve dingen - met name wat technische zaken. Er zijn zoveel interessante ontwikkelingen. Laat ik daar eens wat meer over schrijven! Maar niet nu... bedtijd.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger