2006-05-13
 
spamorama
HELSINKI - Zaterdag; het was traditiegetrouw weer een drukke week. Gelukkig worden die, ook traditiegetrouw, vaak gevolg door rustige weekeinden. En zo is het. Nadat ik me gisteren om half acht eindelijk uit de kantoorbeslommeringen losgeworsteld had, dronk ik een welverdiend biertje in de zon, samen met Ann-Christin bij het alleraardigste Oasis. Gevolgd door wat eten bij Chicos. Thuis aangekomen was ik bijna te moe om twee afleveringen van de toch uiterst grappige Family Guy uit te zitten... Vanochtend werd ik gewekt door de zon - geweldig!

Maar deze week was het druk. Er was veel, eh, management te verrichten, en ik had minder tijd dan gewenst voor modest, ons experimentele e-mailprogramma. Maar toch wel wat voorgang geboekt. Het volgen van Philip is interessant - we gebruiken zijn tinymail, en het hoge tempo van veranderingen vereist ook constante veranderingen aan onze zijde. Geen probleem - zo verloopt vooruitgang:

HERE, you see, it takes all the running YOU can do, to keep in the same place. If you want to get somewhere else, you must run at least twice as fast as that!

-- de "Red Queen" in "Through the Looking Glass, and What Alice Found There", Lewis Carrol, 1872.

Maar zoals gezegd - het is goed. We proberen zo snel mogelijk te rennen, en we komen vooruit :-). Het screenshot toont een *klein* beetje van wat we gedaan hebben. Dit screenshot is overigens van ons throwaway prototype, dat we gebruiken om de rest van het programma te bouwen. De "echte" GTK+-versie zal de HIG volgen - vrees niet :-). Professioneel is natuurlijk de Maemo-versie nog wat interessanter, maar ik wil beslist ook een goede GTK+-versie, al was het alleen maar om die zelf te gebruiken :-)

Het screenshot gebruikt niet de MozEmbed-dingen die Philip in zijn screenshots gebruikt. Derhalve is de spam ook een stuk minder interessant :-) Gelukkig is tinymail erg flexibel. Als ik bijvoorbeeld GtkHTML wil gebruiken is dat eenvoudig toe te voegen. Ik kan eenvoudig een TnyGtkHTMLStream class maken die de TnyStreamIface-interface implementeert in termen van GtkHTML, en klaar! Laat ik dat maar eens gaan doen!

Er zijn ook veel minder experimentele, maar zeer interessante nieuwe features in het 770-platform. Zie Carlos' blog over de geïntegreerde VoIP/IM en 'presence' met Telepathy, EDS en Galago.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger