2006-03-30
 
nog steeds in nederland
AMSTERDAM / DEN HAAG - We zitten in de trein van Amsterdam naar Den Haag. Vanaf zondag waren we in Amsterdam, bij mijn zus Martine. Het weerzien met haar en haar kinderen Jip (3) en Flore (2) was heel erg hartelijk en leuk. Die kinderen waren gegroeid als kool sinds de laatste keer (september '05), en hadden al een beetje een persoonlijkheid ontwikkelt. Jip had zich ontwikkeld tot een ware Bob de Bouwer, terwijl Flore de onbereikbare dame speelde. Mijn capaciteiten als paard en trampoline werden behoorlijk op de proef gesteld :-)

Amsterdam zelf was zoals voorheen - druk maar gezellig. We hadden gepland wat culturele uitstapjes te doen. Het stedelijk museum (nabij het Centraal Station) bleek echter niet veel interessants te bieden, behalve het grote lunchrestaurant op de 11e verdieping (aanrader!). En hoewel het Rijksmuseum al/nog jaren verbouwd wordt, stond er een lange rij... Onze culturele ontwikkeling kwam niet veel verder dan foto's van het beeld van André Hazes op de Albert Cuyp. En twaalf Dirk-van-den-Broek-zakken.

Nederland bevalt prima. Het is natuurlijk leuk om mijn familie weer te zien. En het is goed om weer eens een eenvoudig gesprek met de barman te kunnen voeren. Over koetjes en kalfjes.

Waar ik deze vakantie geen tijd voor heb zijn uitgebreide hack-sessies. Hoewel ik nog de nodige vingerjeukende ideeën heb, kan ik ze nu niet uitvoeren. Da's niet zo erg als het klinkt. Er is natuurlijk meer in het leven dan computers. En eigenlijk rijpen technische ideeën veel beter zonder dat ik met mijn vingers aan het toetsenbord zit - genoeg voor enkele koude winteravonden als ik terug ben in Finland.

Ik hoop wel dat ik nog een beetje tijd heb om mijn nokia-email deze week door te werken. Ik kijk er niet naar uit dat allemaal bij terugkomst te doen.

Maar nu eerst maar een beetje ontspannen. Met een half uur zijn we in Den Haag, Nootdorp.

(...)

En het is alweer donderdag. We zijn nog steeds in Den Haag. Gisteren hebben we een beetje toerist gespeeld rond het Binnenhof en het Vredespaleis. We dronken koffie bij Het Gouden Hooft en Dudoc. Ik kocht zo'n crappy MP3-speler bij BelCompany. Enzovoort.

In Wit-Rusland, Frankrijk, Engeland, Italië en andere plaatsen wordt er gedemonstreerd. En wat men ook van hun standpunten vindt, ze zijn in ieder geval vurig. Terug in Nederland, op het Plein achter het Binnenhof trof ik een FNV/CNV-demonstratie aan -- geen gesleur met de chauffeur. Vol met besnorde buschauffeurs die met hun voeten het ritme volgende van de klanken van Doe Maar. Biertje, sjekkie in de hand, dringend rond de patatkraam. Het is fijn te zien dat het zo goed gaat met Nederland :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger