2006-03-14
 
maandag
HELSINKI - Maandag. Een zeer productieve dag. We hadden een belangrijke review voor het behalen van een mijlpaal in een project - met succes! Dat stemde mij zeer tevreden, ook al waren er nog wat actiepunten voor mij.

Ik stapte ook eindelijk in het Windows-XP tijdperk. Mijn arbeids/Windows-machine was kapot, en nu gerepareerd. Het lijkt wat vloeiender dan 2K. Windows heeft vaak de neiging langzaam af te takelen... De installatie was natuurlijk niet compleet zonder wat extra applicaties: Firefox, WinAmp, GNU/Emacs voor Windows en tenslotte Ext2 FS voor Windows. Echt vloeiend werkt het daarmee nog steeds niet, maar in ieder geval kan ik m'n werk doen. Er zijn nog een paar applicaties die Windows vereisen, helaas... Ik ben niet helemaal OS-agnostisch.

Ik zag dat Ekiga 2.0 (voorheen GnomeMeeting) uitkwam. Hulde! Met name ook voor Damien Sandras, met wie ik onlangs de eer had wat bier te drinken. Zoveel (vrije) tijd heeft hij aan Ekiga besteed. Het heeft geleid tot een zeer fraai en gepolijst stuk software. De discussie op Slashdot ging met name over de naam... nou ja, de naam heeft google, yahoo of linux nooit gestopt...

Iemand suggereerde dat Damiens het programma naar zijn vriendin genoemd heeft; dat zou natuurlijk kunnen, maar zijn vrouw Jonita zou dat misschien niet zo leuk vinden... Mijn collega Naba heeft Anjuta wèl naar z'n vriendin (en tegenwoordige vrouw) genoemd.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger