2006-02-08
 
thuis
HELSINKI - Maandagavond kwam IKEA met mijn nieuwe meubels, en ik besteedde de avond met Ann-Christin (geweldige hulp!) om tafels, stoelen, bed en bureau in elkaar te zetten. Geen enkel probleem - behalve de stigmata in mijn handpalmen vanwege het driftig gebruik van de schroevendraaier. Nu staat alles, en ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe woning. Het is een genot om er te zijn :-) Er zijn nog wat details die ik nog moet doen, maar dat kan later. Zo krijg ik zaterdag mijn open-haardbenodigdheden en wat hout.

Maar ik ben heel erg tevreden over mijn nieuwe huis. Ik ga zelfs vroeger naar huis van m'n werk! En werk dan nog thuis natuurlijk....</nokia>.

En hoewel ik nog geen echte internetverbinding heb, kan ik gebruikmaken van het WLAN van een onwetende buur :-) Niet echt een snelle verbinding, maar genoeg voor mijn bescheiden eisen.

En alsof dat nog niet genoeg was, ontving ik een pakje van m'n zus... een neus- en oorhaartrimmer! Geweldig! En net op tijd! :-) Verder ontving ik nog een Fokke & Sukke. En A-C kreeg een Undutchables-boekje, om haar *hoest* kennis over de Nederlandsche cultuur een beetje uit te breiden. Bedankt zus!

software

Geweldig om te zien dat XGL nu beschikbaar is. Ik heb al enkele malen de demo's genoemd die we zagen tijdens GUADEC, vorig jaar. Het werk blijkt nu ver genoeg gevorderd om te publiceren. Miguels blog heeft wat filmpjes, met de 'Spinning Cube' nog wel als fraaiste voorbeeld. Geweldig oogsnoep, maar hoe nuttig het nu helemaal is? Grafische grapjes kunnnen dingen misschien wat duidelijker maken, maar totaal nieuwe concepten heb ik nog niet gezien. Maar dat kost tijd; het X-window systeem was aanvankelijk ook niet veel meer dan een manier om veel terminals tegelijkertijd op je scherm te hebben.

Ik ontdekte Free Mind, een Java-programma (GPL) (Linux/Mac/Win/...), voor het genereren van zg. mind maps. Een mind-map is een boomdiagram van woorden/ideeën (maar FreeMind staat ook andere links tussen nodes toe -- gelukkig maar, mijn wereld pas niet echt goed in een boomstructuur). Ik ben er nog niet helemaal uit hoe nuttig het is om mijn gedachten op deze wijze te organiseren, maar het levert inieder geval interessante plaatjes op :-) Dit zou goed gecombineerd kunnen worden met Tomboy.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger