2006-02-21
 
goede buur
HELSINKI - Wooeeh. Het lijkt erop dat ik ook vandaag een vriendelijke buur heb met een open WLAN. Snel wat in mijn blog krabbelen...

Dit weekeinde had ik een etentje bij mijn collega Andrea; dit niet alleen steen-en-been klaagt over het voedsel in de Nokia-kantine, maar zelf ook het goede voorbeeld geeft! Samen met Ann-Christin, en andere collega Makoto + Naoko werd het een lange avond van Italiaanse lekkernijen, en tenslotte alcohol. Het bleef nog lang onrustig...

Werk blijft alleszins interessant. Er zijn zoveel nieuwe ideeën, zoveel plannen en vooral: zoveel dingen te doen. Maar mijn werkdruk is een stuk lager dan in december/januari, en ik ben zelfs regelmatig voor acht uur 's avonds weer thuis. Er blijft veel belangstelling voor onze 770; binnen en buiten Nokia. Ik deed van 'evangelisatie' en probeer de vele vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Het leuke van een open platform is dat mensen hun eigen ding kunnen doen - dingen die misschien niet direct op onze "roadmap" staan. Het beste voorbeeld vind ik wel deze meneer, die z'n 770 omvormde in een heus GPS-apparaat.

Leuk om te zien dat men bij Palm (semi-concurrenten notabene!) een nieuw platform voorstelt - voor een belangrijk deel open-source, en gebruikmakend van GStreamer en GTK+. Als meer mensen hun denkkracht kunnen aanwenden om de software te verbeteren - met name ook voor kleinere devices - hoe beter de software wordt. Voor iedereen!

Indrukwekkend zijn de vorderingen die Philip maakt met zijn TinyMail. Met name fraai is het gebruik van moderne technieken om flexibele, uitbreidbare code te schrijven, zoals in het Gang-of-Four-boek over design patterns. Over dat onderwerp werden al vele boeken geschreven, gebruikmakend van Smalltalk, C++, Java, ... Misschien kan Philip het eerste Design-patterns in C-boek schrijven :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger