2006-01-07
 
zaterdag
HELSINKI - Zaterdag. Heerlijk, zo'n lang weekend.

Na alle manageriële beslommeringen van deze week, is het interessant om weer wat technische dingen te doen in het weekend. Het brein dient tenslotte scherp gehouden te worden :-) Ik las een interessante tutorial: Haskell for C Programmers. Hoewel de functionele programmeerstijl niet zo heel erg mainstream is, vind ik het een verrijking om problemen ook op die manier te benaderen. Zoals iemand zei: een programmeertaal die je denkwijze niet verandert, is de moeite van het leren niet waard. Functioneel (side-effect free) programmeren is goed wanneer een probleem erg algoritmisch / wiskundig van aard is... maar voor meer ordinaire zaken als I/O en user-interfaces zijn ze niet erg geschikt.

Ik las het verhaal van een Amerikaanse Chinees, die in Amerika een blog onderhield bij Microsofts MSN Spaces. Zijn woorden waren de Chinese machthebbers echter onwelgevallig, en op hun (impliciete of expliciete) aandringen, werd het blog verwijderd. Gewist.

Daarom zeg ik: Falun Gong Tiananmen massacre Tibet independence

Zo, dat was mijn dappere daad van verzet, vanuit het veilige Helsinki. Maar als iedereen dat nu eens deed in zijn of haar blog, met name de ongelukkigen die MSN-Spaces gebruiken... Worden ze dan allemaal verwijderd? Iedereen weet dat de Chinese machthebbers bloed aan hun handen hebben, maar waarom werkt een 'vooruitstrevend' en 'innovatief' where do you want to go tomorrow bedrijf als Microsoft daar aan mee? (Niet-chineestalige blogs lijken nog niet gecensureerd te worden). Het is niet alleen Microsoft. Zoals bekend, gaat Yahoo nog een stap verder met het verklikken van een kritische journalist bij de Chinezen - hij werd veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger