2006-01-05
 
planner
HELSINKI - Drukke dagen (blabla). Ik probeer me een beetje te verdiepen in Microsoft Project, het programma om project-management gemakkelijk te maken (en ja, er is een viewer voor Linux). Project-management wordt een beetje een tetris-achtige oefening om alles te plannen en te controleren. De eenvoud waarmee ik met de muis een deadline kan verplaatsen is erg bedrieglijk :-) Ik vind het programma nogal complex; misschien zou het erg onderschatte Planner wat beter werken? De mailinglijst is nogal stil...

Nog een dag werken, want vrijdag is het Driekoningen. Dat herinnert me eraan dat ik nu alweer een jaar in Finland woon. Het bevalt me best, eigenlijk. Ik heb in ieder geval geen korte-termijnplannen om het land te verlaten, al is de toekomst natuurlijk altijd ongewis. Maar ik denk niet dat ik over vijf jaar nog in Finland woon... we zullen zien.

Oh, en een plaatje van het eerdergenoemde Rhythmbox/770. Fraai stukje werk. Er zijn nog wel een paar programma's die ik graag zou willen porten naar de 770; had ik maar een beetje tijd... Veel van mijn werk bestaat uit het beantwoorden van email; en mijn Inbox bevat alleen onverwerkte mail. Het streven is dus altijd die Inbox leeg te krijgen. Maar helaas - de laatste dagen komt de mail sneller binnen dan ik 'm verwerken kan... misschien moet ik dingen maar gaan negeren ofzo. Mijn privémail lijdt onder hetzelfde euvel, maar ik beloof iedereen dat er echt een antwoord komt! (ooit).


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger