2006-01-10
 
maandag
HELSINKI - Maandag. Wow; ik ben behoorlijk productief wat betreft het schrijven van mijn blog; planet.nl.gnome.org wordt er zelfs een beetje mee overstelpt; nou ja, dan moeten anderen ook maar wat vaker schrijven (Jorn!). Mijn werk vereist ook de nodige productiviteit; ik worstel nog een beetje met de balans tussen delegeren en zelf doen. En met collega's die eindeloos veel mensen Cc:'en 'voor alle zekerheid'. Een woord: spam. Als iedereen eens wat doelgerichter mailde, dan werd hetgeen dat verstuurd werd ook met meer aandacht gelezen. Zo sprak ik, in de strijd tegen windmolen en bierkaai.

Ik las Der Vorleser, een boek van Bernhard Schlink met als thema's ongelijkwaardige liefde, boete/schuld, de oorlog, analfabetisme en nog wat dingen; ik verklap niets over het verhaal (zie de Wiki-pagina's), maar het was zeker de moeite waard. Het Duits (in dit boekje althans) was goed te lezen. En het wees me er nog eens op hoe leuk het is om een boek te lezen. Terwijl ik vroeger zoveel boeken las, is mijn aandachtsspanne tegenwoordig erg kort. Ik lees nog steeds veel - maar steeds kleine brokjes. Webpagina's enzo. Dat haalt het toch niet bij het plezier om weg te dromen bij een goed boek...

Misschien moet ik weer voorzichtig beginnen. In een vlaag van zelfoverschatting heb ik ooit Leo Tolstois War and Peace meegenomen uit Nederland - maar die gifbeker der leesvreugde laat ik voorlopig aan mij voorbijgaan... Ik kan ook wat Fins proberen, maar vermoed dat zelfs de Finse Nijntje mijn taalvaardigheid overtreft... Mijn zeer karig gevulde boekenkast heeft nog een boek over trigonometrie&OpenGL, en eentje van Wilbur Smith. Die laatste dan maar - een zeer goede verteller. Of iets van Project Gutenberg - een geweldig idee, dat helaas lijdt onder een wat onvriendelijk uiterlijk en veel typfouten. En met War and Peace als tekstbestand van meer dan 3Mb.

Mijn Dapper-desktop is een beetje instabiel; met name Nautilus crasht om de haverklap. Ik heb bugs gerapporteerd, die AMD/64-specifiek lijken.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger