2006-01-30
 
longing for the woods
HELSINKI - Zondagavond; en ik heb de sleutels voor mijn nieuwe onderkomen! Nu mijn schamele bezittingen pakken en ik kan verhuizen -- te voet! Want het is vlakbij. Voor het volgende weekeinde staat een tripje naar IKEA gepland. Tot nu toe verbleef ik in een gemeubileerd huis, maar dat gaat nu veranderen. Ik heb wat meubels kunnen overnemen van de oude bewoner, maar heb nog wel enkele andere woonwensen. Zoals een bed. Een tafel. Stoelen. Misschien zelfs borden en bestek. Maar mijn eerste levensbehoefte is natuurlijk internet; maar ik hoop dat ik dat met een strategisch geplaatst telefoontje kan regelen.

Ik heb deze week weer hard gewerkt etc. etc., maar er lijkt wat schot in te komen. Ik heb wat belangrijke documenten kunnen voltooien. En wat belangrijke plannen gemaakt, waarover ik hopelijk binnenkort wat mededeelzamer kan zijn. Over het algemeen lijk ik de zaken in ieder geval weer aardig onder controle te hebben. Dit weekeinde moet ik aan nog wat technische zaken werken, en dan komt het helemaal goed, volgende week.

Paco schrijft over Mono/C# op de 770; interessant. Ik ben zelf nog niet erg ver gekomen met C#; de taal is niet erg interessant (in de zin van vernieuwend, 'anders'). En ik heb ook niet echt een professionele reden om de taal te leren. Dan vind ik good-old C++ interessanter; ik ben van plan om sendxmpp te herschrijven in C++, gebruikmakend van boost:: en libloudmouth.

Zondagmiddag heb ik besteed aan wat werk-gerelateerd hacken aan met GtkHTML en GMime. Na enige tijd had ik deep-hack mode bereikt; die staat van verlichting waarbij de hersenen schijnbaar moeiteloos oplossingen aandragen, een beantwoord door de vingers die statacco over het toetsenbord bewegen. Werkt erg goed met snelle, energieke muziek. Probleem is altijd om weer uit die staat van levitatie, terug te keren naar de normale wereld. Ann-Christin nam me mee voor wat ontspanning bij eilandgenoot Tommi, maar het duurde de volle twintig minuten wandelen voordat ik geen codefragementen meer zag verschijnen voor mijn geestesoog.

Na het heerlijke eten zagen we nog La marche de l'Empereur, een Franse film over het zware leven van de keizerspinguïn in het onherbergzame Antarctica. Prachtig.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger