2005-12-10
 
te is nooit goed, behalve bij tevreden en tequila
HELSINKI - Heerlijk! Zaterdag! Wat geniet ik daar toch van! Mijn dag begon al goed met een pakje van m'n zus. Ondanks de beloften van de post, een beetje post-Sinterklaas, maar eigenlijk is dat totaal onbelangrijk. Wat vandaag zit ik hier met pepernoten, brok, een chocoladeletter en kikkers en muizen van marsepein. Geweldig! Bedankt Sint Jeannette!

De afgelopen twee weken waren erg druk; ik hoop dat het ergste nu voorbij is. Ik moet nog wel enkele rapporten schrijven, en wat vergaderingen bijwonen, maar het zou wat beter moeten gaan. De laaatste dagen moest ik echter vrijwel constant in twee vergaderingen tegelijk zijn. Da's een beetje veel. En donderdag moest ik een bijeenkomst van zo'n vijf uur voorzitten, met man of tien. Dat kost wel een beetje energie. Ik klaag niet - het is grotendeels erg interessant. Nieuwe software, allerlei leuke ideeën die van allerlei kanten op ons af komen. En de wensen en eisen van de ene kant moeten gebalanceerd worden met de mogelijkheden die ook uit te voeren (en vooral ook op tijd uit te voeren). Zeer leerzaam allemaal.

Donderdagavond was er het traditionele kerstfeest van mijn divisie; in Western-stijl (zie foto). Erg leuk allemaal, vooral line-dansende collega's die ik compromitende posities heb weten te fotograferen. Altijd handig... Handiger in ieder geval dan om zoiets op donderdagavond te organiseren, terwijl ik vrijdagochtend weer geacht wordt in semi-wakende toestand deel te nemen aan vergaderingen. Verder heb ik niet zo heel veel tijd gehad om spannende dingen te beleven... maar gelukkig kan ik het weekeinde besteden om een beetje bij te lezen... en te werken, *zucht*. Maar vanavond staat de verjaardag van Alex op het programma, een Tequila-party...

zsh

Een leuk onderdeel van de Unix-cultuur is de overlevering van kennis. Ik heb op veel verschillende plekken gewerkt, en overal zijn er mensen met hun eigen handige trucjes. Zo maakte ik een jaar of vijf geleden kennis met zsh. Veel mensen gebruiken nog steeds bash. En dat terwijl zsh heel wat dingen kan die in bash niet of slechts met grote moeite mogelijk zijn. Een aantal voorbeelden; omdat ik mijn favoriete programma's graag met anderen deel... Meer informatie over zsh.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger