2005-12-11
 
suf
HELSINKI - De 'Tequila'-party van gisteravond bleek meer speciek een Margarita-party. Grote vissenkommen met het duivelse goedje. Een huis vol met mensen, veel Nokianen, ontmoette een aankomend collega, besprak onze 770 met menigeen, en ontving vele goede en minder goed suggesties. Het feest van druk, warm, en luid, inclusief een veelstemmig Happy Birthday© voor de gastheer. Luid was het, zo luid dat de buren - de Finse ma Flodder zo leek het - het nodig achtte de politie te waarschuwen.

Daarmee eindigden de festiviteiten aldaar, met de sterke arm der wet valt tenslotte niet te spotten. Agenten begeleiden ons de vrieskou in, waarna de rituelen zich verplaatsten na het nabij gesitueerde Rosegarden; een misplaatster plek voor mijn Metallica t-shirt valt nauwelijks te bedenken. Maar er was bier, er waren mensen, er was muziek. Het bleef nog lang onrustig. [...] Ergens halverwege de middag vond ik m'n weg terug naar de wakende wereld, en nog steeds voel ik me een beetje suf...

Eigenlijk moet ik nog wat werk doen, zodat ik mijn collega's reeds morgenochtend bij het betreden van het kantoor kan teisteren met een reeks rapportages en projectplannen. Ik heb druk, erg druk, en derhalve ben ik ofwel heel erg belangrijk, ofwel erg dom en neem ik teveel hooi op mijn vork... Nou ja, nog enkele weken tot de kerst met behoorlijk wat deliverables te eh... deliveren.

Mijn collega Minh beschrijft zijn belevenissen tijdens het helpen van vluchtelingen bij een kerstviering van het Rode Kruis - hij werd zelf ook als vluchteling aangezien! Beetje pijnlijk, met name ook om als 'Chinaman'aangesproken te worden. Te meer daar hij uit Vietnam afkomstig is.

Ik heb wat scriptjes geïntegreerd, zodat ttb teletekst browser-packages eenvoudig te maken zijn voor Redhat/Fedora (en andere RPM-distro's), en voor Gentoo (de distro voor mensen met teveel vrije tijd ;-). Zeer binnenkort zit ttb hopelijk ook in Ubuntu/universe en ik heb goede hoop voor Debian... Dit alles in de binnenkort uit te komen versie: 0.9.5.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger