2005-12-29
 
ontspannen
HELSINKI - Morgen mijn langverwachte verslag van mijn Berlijnse avonturen... Nu is het wat laat om mijn gedachten nog aan het elektronische papier toe te voegen. Heerlijk dagje gewerkt vandaag. Geen vergaderingen, en ik kon zowaar wat doen! Ik wist mijn Inbox flink op te schonen, net als mijn leesmap met nog-te-lezen documenten. Applaus voor mezelf ;-)

Ik bracht de avond zeer ontspannen door met AC; we zagen de sympathieke film Election.

Vandaag deed ik ook wat code-review; erg belangrijk. Ik ontdekte weer een misverstand over wanneer UTF8-functies te gebruiken (en wanneer niet). g_utf8_strlen geeft de logische lengte, het aantal karakters in een string. Daarentegen geeft 'good old' strlen het aantal bytes in een string. Het verschil blijkt subtiel; het ondersteunen van UTF8 betekent niet simpelweg het vervangen van string functies met hun utf8-versies... De documentatie zou dit feit overigens wel wat duidelijker kunnen aangeven.

Direct voor het slapengaan beluister ik Vinland Saga van het Duits/Noorse Leaves' Eyes; een fraaie gothische-rock weergave van de Vikingreizen naar 'Vinland', ofwel Noord-Amerika, meer dan duizend jaar geleden.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger