2005-11-27
 
witte wereld
HELSINKI - Een witte wereld op zondag. Ik begrijp dat er flink wat sneeuw is gevallen in Nederland, en ook hier heeft eindelijk de winter z'n intrede gedaan, zo lijkt het. Overal de fraaie Anton Pieck-achtige wintertafereeltjes. En ook al wordt het vervelend na een paar maanden sneeuw, nu is het nog prachtig.

Dinsdagavond had ik het E3-feest vanwege het afleveren van de 770 (pictogram door Andreas Nilsson). Met mijn collega's gingen we wat eten in het mij wat al te bekende Viiki. Na het eten was er muziek, en na een beetje CH3CH2OH werd er zelfs gedanst; maar ik hield mezelf onder controle ;-) Om 23:00 namen we de bus terug naar het Helsingin keskusta (het centrum van Helsinki). Nog wat bars en woeste omhelzingen van collega's, kwart voor vier 's ochtends....

Desondanks was ik woensdag weer op tijd ten kantore voor wat besprekingen en vooral voor het spelen van een menselijke procmail: mail verwerken en mensen aanspreken, bellen, mailen... Moe was ik!

Maar donderdag was het helemaal vol met besprekingen over allerlei technische, juridische, beheersmatige, financiële en zelfs commerciële aangelegenheden. Het is het meeting-seizoen; belangrijk om nu alles goed op de rails te krijgen. Ik probeer MS-Project te doorgronden. En donderdagavond was het het afscheidsfeest van Gilles en Per, die hun verdere heil in respectievelijk Frankrijk en Zweden zoeken. We aten met ca. 10 personen bij Nerone ("BIG portions, OK prices "). Het feest eindige weer tamelijk laat in een bar...

...maar vroeg genoeg om vrijdag weer op tijd op kantoor te zijn voor een drie uur durende Info Sharing-bijeenkomst, waar ik het laatste nieuws hoorde op het gebied van Sales en Marketing. Erg interessant om te zien hoe zaken gedaan worden - en met succes! Er is nog steeds veel publiciteit rond de 770; terwijl de meeste mensen hun apparaatje nog moeten ontvangen. Dat belooft veel goeds. Na nog wat meetings en rapportages was het vrijdagavond weer tijd voor een kleine bijeenkomst bij de eerder genoemde Gilles; met Agathe/Ann-Christin/David/Rob dronken we wat, en eindigden nabij in een bar vol met rockende Finnen.

En toen was het weekend; gelukkig niet teveel verplichtingen, zodat ik mijn batterijen weer een beetje kan opladen voor de volgende week; ongetwijfeld weer erg druk. Zaterdagavond kwam Ann-Christin op visite. We zagen Sea of Love; een film met Al Pacino als een eenzame Newyorkse rechercheur die een moordzaak moet oplossen. Aardig.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger