2005-11-19
 
reilusti luonetta
HELSINKI - Vrijdag had ik een *lange* dag van vergaderen en plannen. Het is een hele klus om een groep mensen te coördineren. Omdat het een externe bijeenkomst betrof, hadden we een luxueuze lunch. Het normale kantinevoedsel is meestal niet slecht, maar gaat wel een beetje vervelen... nou ja, donderdag werden we verrast met grote stukken gebakken lever. Uit de textuur van het orgaan is nog gemakkelijk een van zijn hoofdfuncties te herleiden - filter van afvalstoffen... Het smaakte prima, samen met de bosbessen die men hier overal opsmeert.

Dit weekeind werkt Ann-Christin aan haar Seminararbeit; een scriptie over een literair onderwerp. Best interessant, maar veel van de achtergrondliteratuur kan de (Popperiaanse) test van wetenschappelijkheid niet echt doorstaan. Maar het ergste is toch wel het opgeblazen taalgebruik:

...bei seinem Versuch einer Vermittlung zwischen Hermeneutik und Dekonstruktion veranlaßt hat, solch strenge Regeln für die Interpretationsspiele seiner Zunft zu fordern, ist die -- von mir geteilte -- Überzeugung, daß die Verabsolutierung der ¨semantischen Totalisierungsbewegungen des Textes¨ oder aber die seiner ¨rhetorischen Detotalisierungsbewegungen¨... (zo nog vijf regels verder - elke zin is een paragraaf)
Arme Ann-Christin!

Ik las de performance vergelijkingen tussen GTK+ 2.6 en 2.8, en het lijkt dat 2.8 een stuk trager is op het 770-platform... Reden daarvoor lijkt het toegenomen gebruik van floating point getallen (Cairo). In ieder geval lijkt het gebruik van soft float (de compiler spuugt inline float instructies) wel verplicht (we gebruiken nu hard float, oftewel de in-kernel FPU-emulatie). Ik ben benieuwd naar het effect optimalisaties in Pango, die in GTK+ 2.10 zichtbaar worden. Het is verheugend dat er meer aandacht aan performance besteed wordt.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger