2005-11-13
 
ontspannen
HELSINKI - Deze week was het (duh) weer behoorlijk druk. Verschillende projecten trekken aan mijn tijd - iemand maakte een berekening van mijn tijdsbesteding, en kwam tot de conclusie dat ik tot liefst 170% bezet was voor verschillende projecten. Hmmm... Zelf lijkt me dat wat overdreven, eerlijk gezegd. Maar wellicht kan ik met dat percentage in de hand, allerlei vervelende klusjes uitbesteden aan anderen!

Donderdagavond vierde Agathe haar verjaardag, en ter ere daarvan gingen we met een groep eten op de Mount Everest - een Nepalees restaurant. Iedereen bestelde verschillende dingen, die erg op elkaar leken, maar gelukkig ook erg smakelijk waren. De avond zette zich voor bij de Corona Bar, en later... Zie foto; let op de ezelsoren, en ik wordt gevlooid...

De vrouw van een collega schreef een boek over Finse producten, in het Japans.

Het weekeinde is rustig - niet zo verwonderlijk na zo'n week. Vrijdag viel ik in slaap bij Scent of a Women, zaterdag keek ik The Two Towers met AC, daarna het Dagboek van Anne Frank, en een stukje Total Recall; wat een variëteit... We slaagden er ook nog in om twee mensen bij elkaar te brengen voor een afspraakje - en met het nodige succes, zo lijkt het -- connecting people.

Eerder deze week, vlak voor het slapengaan, kwam er een nieuwe Jabber-gebruiker zich bij mij melden, het bleek Peter Saint-Andre, een van de mensen achter dat Jabber. Het blijkt dat men bij cacerts.org mijn sendxmpp gaat gebruiken voor het distribueren van certificaten (sendxmpp is een programma om Jabber-berichten te versturen vanaf de command-line, ongeveer zoals sendmail(1) dat doet voor mail).

Het is natuurlijk altijd leuk als mensen m'n software ook gebruiken; en het is aardig soms eens te zoeken met google. De meeste links zijn niet zo interessant (automatisch gegenereerd), maar soms schrijven mensen wat interessants. Vandaag heb ik sendxmpp een beetje onder handen genomen, zodat ook Google Talk ondersteund wordt... maar dat blijkt lastig. Ik vermoed een probleem in Net::XMPP.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger